Arı varsa hayat var. Doğru balın adresi olmayı hedeflediklerini belirten Kaçkar Arıcılık'ın sahibi Doğan; Seymenoğlu; Kaçkar Arıcılık; Doğu Karadeniz dağlarının eteklerinden çıkan suların oluşturduğu “Kalapotama” deresi üzerinde, MEB ve Tarım Orman Bakanlığı onaylı “Arıcılık” belgesine sahip Doğan Seymenoğlu tarafından 2003 yılında kuruldu.
Seymenoğlu Kaçkar Arıcılığı anlattı
Dünyada, bilinen en zengin çiçek çeşitliliğine sahip, rakımı yüksek, teknolojik imkanların az olduğu,dış kirletici etkenlerin olmadığı, oldukça doğal bir yapıya sahip,olan,son derece temiz havası ve doğal yapısı ile Kaçkar Dağları’nın eteklerindeki yaylalarda konuşlandırılan arı kolonileri, dünyada en kıymetli ve şifalı olarak kabul edilen doğal arı ürünlerini üretmektedir.
Doğan Seymenoğlu, işini çok severek yaptığını ve mesleğinin yalnızca arıcılık olduğunu ifade etti. Balın diyarından seslenen Seymenoğlu “arıcılık çok güvene dayalı bir meslektir. Hiçbir laboratuar arının yaptığı ürünlerin tam olarak testini vermeyebilir. Kendi ürettiğimiz ürünleri satıyoruz. Bu yıl henüz bal sağımı yapmadık. Elimizde geçen yılın balları mevcut. Arı sağımı Ağustos ortalarında yapılmaktadır. Bir yıl önceki ballar kristalize olur. İçindeki moleküller doyma noktasına geldiği zaman soğuk havalarda kristalleşme yapar. Biz bal üreticileri tüketicilere bunu anlatmata biraz zorlanıyoruz.Tüketici Kristalleşmiş balları şeker olarak değerlendiriyor. Oysaki ballar işlem görmemiş, ısıtılmamış ise ve 15 derecenin altına düştüğü zaman kristalize olmaya başlar. Kristalize görüntü arının yaptığı floradaki ve saklandığı yere göre değişim gösterir. Birde sıvı bal vardır. Onlarda yapım enasında ısıtılmış olanlardır. Isıtma işleminin de kuralları vardır. 40 derecenin üzerine çıkılmaması gerekiyor. Çıkıldığında özelliğini kaybeder. Bu balları tattıktan sonra başka bal yemeyeceğiniz konusunda iddalıyız.
Bal sağlıktır....dedi.