Bugun...


SURURİ BALLIDAĞ

facebook-paylas
MEDYA GE­LE­CE­ĞE YA­TI­RIM YA­PI­YOR
Tarih: 30-05-2024 08:02:00 Güncelleme: 30-05-2024 08:08:00


SEÇİMLER BİTTİ


Çok gü­rül­tü­lü bir sü­re­cin ar­dın­dan se­çim­ler bitti. Gerek te­le­viz­yon ka­na­la­rı ve ga­ze­te­ler ge­rek­se sos­yal med­ya­da yoğun ola­rak geçen kam­pan­ya­lar so­nun­da se­çim­ler bitti. Ve ana mu­ha­le­fet ezici bir ço­ğun­luk­la yerel se­çim­le­ri ka­zan­dı. Şimdi her­kes işi­nin ba­şı­na geçti. Tabi bu seçim so­nuç­la­rı en çok trol­le­ri üzdü. Özel­lik­le sos­yal med­ya­da hızlı bir şe­kil­de or­ta­dan kay­bo­lu­yor­lar. Artık es­ki­si kadar her yere sal­dır­mı­yor her­ke­se te­rö­rist ve vatan haini de­mi­yor­lar. Sa­yı­la­rı gi­de­rek aza­lı­yor yok olu­yor­lar. Bu da demek olu­yor ki trol or­du­la­rı­nın kay­nak­la­rı­nın önem­li bir kısmı yerel med­ya­dan kar­şı­la­nı­yor­muş.

 

MEDYA GE­LE­CE­ĞE YA­TI­RIM YA­PI­YOR


Yerel se­çim­ler­de baş­la­yan de­ği­şim yavaş yavaş med­ya­nın da sey­ri­ni de­ğiş­ti­ri­yor. Havuz med­ya­sı ve dev­le­tin ka­na­lı TRT artık mu­ha­le­fe­te daha fazla yer ver­me­ye baş­la­dı. Hayat bu işte güç den­ge­si de­ği­şin­ce bütün den­ge­ler de bun­dan na­si­bi­ni alı­yor. İşin ba­şın­da mes­lek il­ke­si ve ahlak ol­ma­yın­ca güç­ler ne­re­ye basın yavaş yavaş sanki çak­tır­ma­dan oraya doğru ka­yı­yor. Mem­le­ke­tin hali bu işte. Li­ya­kat­siz­lik her yer­den fış­kı­rı­yor.

 

YENİ FİLMLER


Türk si­ne­ma­sı yeni film­ler ile per­de­le­ri süs­le­me­ye devam edi­yor.

 

Ata­türk 1881 - 1919 2. Film


Yö­net­men: Meh­met Ada Öz­te­kin
Se­na­rist: Ne­ca­ti Şahin
Ya­pı­mı: 2023 - Tür­ki­ye
Oyun­cu­lar: Aras Bulut İynem­li, Ali­can Bar­las, Li­di­ja Kor­dic
İlk fil­min kal­dı­ğı yer­den devam eden Ata­türk 1881 - 1919 (2. Film), Kur­tu­luş Sa­va­şı'na varan sü­reç­te ya­şa­nan­la­rı Mus­ta­fa Kemal'in pers­pek­ti­fin­den an­la­tı­yor.

 

Üç Harf­li­ler: Nazar Film Ko­nu­su


Tü­rü­nün fark­lı ör­nek­le­rin­den bi­ri­si de Nazar. Me­rak­lı­sı için iz­len­me­ye değer
Torun sa­hi­bi ol­ma­nın ha­ya­li­ni kuran Ze­li­ha (Elçin Atam­güç), üç harf­li­ler­le an­la­şır. Fakat an­laş­ma­la­rı ge­re­ği to­ru­nu Nazar'ı adet olup ka­dın­lı­ğa adım at­ma­sıy­la on­la­ra tes­lim et­me­li­dir. Oğlu ve ge­li­ni an­laş­ma­ya uy­ma­yın­ca üç harf­li­ler on­la­rı kur­ban eder. Ze­li­ha bu ke­der­le yüz­leş­tik­ten sonra tövbe edip ha­ya­tı­nı to­ru­nu­na ada­mış bir şe­kil­de sür­me­ye karar verir. Nazar 17 ya­şın­da cin­sel is­tis­ma­ra uğ­ra­yıp acı­ma­sız­ca öl­dü­rü­lün­ce Ze­li­ha in­ti­kam ar­zu­suy­la dolar.

 

Arap Kadri Film Ko­nu­su


Ünlü mizah der­gi­si Gır­gır'ın usta ka­ri­ka­tü­rist­le­rin­den Tekin Aral'ın ya­rat­tı­ğı Arap Kadri ve Tar­zan ka­rak­ter­le­ri­nin hi­kâ­ye­si­ne odak­la­nı­yor. Arap Kadri, öz­gür­lü­ğü­ne dü­şün­kün­dür ve kural ta­nı­maz. Tar­zan ise or­man­da ku­ru­lu dü­ze­nin­de yaşar. Arap Kadri, şehir ha­ya­tı­na uyum sağ­la­ya­ma­yın­ca or­ma­na gelir ve dü­zen­li ya­şa­ma­ya ça­lı­şan can­lı­la­rı görür. Bu dü­zen­le­ri­ne çomak sokar ve Tar­zan ile ara­la­rın­da­ki ça­tış­ma­lar baş­lar.

 

Hep Yek: Aşi­ret Film Ko­nu­su


Ko­me­di ve gül­dü­rü se­ven­ler için ne­şe­li bir yapım
Altan ve Gür­kan, geç­ti­ği­miz film­de dü­ğün­den kaç­ma­sı­na sebep ol­duk­la­rı ve İç Ana­do­lu’nun en teh­li­ke­li maf­ya­sı­nın kızı olan Ya­se­min’i, Hak­ka­ri’deki aşi­re­tin elin­den geri al­ma­ya ça­lı­şır­lar. Hem Ejder hem de En­gi­zis­yon Cemal’in ölüm teh­dit­le­ri al­tın­da olan Altan ile Gür­kan, bir­lik­te akıl almaz saç­ma­lık­la­ra imza ata­cak­lar­dır.

 

ENGİN TEMİZER KİMDİR?


Si­ne­ma­dan bir yıl­dız kaydı. Her­kes oyun­cu ve ün­lü­ler ölün­ce ha­ber­dar olu­yor ama geç­ti­ği­miz gün­ler­de ara­mız­dan ay­rı­lan bir yö­net­men­di Engin Te­mi­zer. 1949'da İstan­bul doğdu. Per­tev­ni­yal Li­se­si'nden mezun oldu. 1965'de si­ne­ma­ya set iş­çi­li­ği ya­pa­rak girdi.

Önce Oksal Pek­me­zoğ­lu'na, son­ra­ki yıl­lar­day­sa Atıf Yıl­maz, Osman Seden gibi ünlü yö­net­men­le­re asis­tan­lık yaptı.
1972'de yö­net­men oldu. 1990'lı yıl­lar­da daha çok te­le­viz­yon di­zi­le­ri yaptı.
'Kur­tu­luş Sa­va­şı'nı konu alan 'Yahya Kap­tan' adlı di­zi­yi de 1995 yı­lın­da yö­net­ti.

Bir ço­ğu­mu­zun sey­ret­ti­ği ve Ye­şil­çam’ın ünlü isim­le­ri­nin yer al­dı­ğı çok sa­yı­da filme imza atmış ve adını si­ne­ma ta­ri­hi­ne yaz­dır­mış­tı.



Bu yazı 407 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
GAZETEMİZ

nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI