Bugun...



Sürücü Kurslarında Kurs Ücretleri Nasıl Belirleniyor?

Sürücü Kurslarında kurs ücretlerinin nasıl belirlendiğini ve ehliyet sahibi olma konusundaki bilgileri Detay Sürücü Kursları Üsküdar Şubesinden Bahattin Köse bizlerle paylaştı. Eğitim alanında yıllardır hizmet veren Detay Sürücü Kursları: 2’si Anadolu yakasında 1’i Avrupa yakasında bulunan 3 Sürücü Kursu ile eğitim vermeye hız kesmeden devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 09-10-2023 22:56

Sürücü Kurslarında Kurs Ücretleri Nasıl Belirleniyor?

Üsküdar Haber Gazetesi - Araç sürmek keyifli olduğu kadar riskli bir iştir. Bu nedenle trafiğe çıkmak için yeterlilik sertifikası olarak görülen sürücü ehliyetleri oldukça önemlidir. Araç kullanmak isteyen herkesin öncelikle sürücü ehliyetinin olması gerekir. Ancak ülkemizde toplam 17 çeşit ehliyet bulunuyor. Sürmek istediğiniz araç tipine göre farklı türden ehliyet sınıflarını tercih edebilirsiniz. Ehliyetsiz araç kullanmanın yasal cezai yaptırımlarının da oldukça yüksek ücretler olduğu göz önüne alınırsa ehliyetsiz trafiğe çıkmanın ne derece zor bir durum olduğu ortadadır. Ehliyet almak için mutlaka milli eğitim onaylı sürücü kurslarına kayıt olmak ve gerekli eğitimleri almak gerekir. Detay Sürücü Kursları olarak fiyatlar için mutlaka sürücü kursları ile irtibat kurmanızı öneriyoruz. Böylece en güvenli ve en uygun fiyatlı sürücü kurslarını belirleyerek istediğiniz kursa kayıt yaptırabilirsiniz.

 

Sürücü kursları ücretleri yıl içerisinde ilgili valiliklerin kararı ile belirlenir. Valiliklerin belirlediği ücretlerin altında ya da aşırı üstünde olan kurslar dönem kapatma ya da kurum kapatma gibi idari cezalara çarptırılır. Bu nedenle her ilde Sürücü Kurslarının fiyatları değişken olabilir. Valilikler tarafından belirlenen taban kurs ücretleri komisyonlarca karara bağlanır.

 

 

Valilikteki komisyon ders saati ücretleri, kursun eğitim masrafları ve kursiyerin gireceği sınavda kullanacağı araçların yakıtları, sınava hazırlık sürecindeki yakıt giderleri ve eğitim görevlilerinin ücretleri de göz önüne alarak kurs ücretlerini belirler. Kurs ücretlerine kurs yöneticileri kendileri karar veremez. Alınacak ehliyet sınıfına göre değişiklik olur. Ancak bu da yine ilgili makamların oluru ile gerçekleşir. Sürücü kurslarına kayıt yaptırmak isteyen adayların kurs için gerekli belgeleri de hazır bulundurmaları gerekir. Aksi takdirde kurs kişinin kaydını almaz. Bunlar arasında nüfus cüzdanı, aile hekimliğinden alınan sağlık raporu, 4 adet biyometrik fotoğraf, mezun olunan okul derecesine ait mezuniyet belgesi gibi evraklar kurs kayıtları için mutlaka gereklidir. Bunun yanında kursa verilen evraklar dışında ehliyet alırken de diğer kurumlara verilmesi gereken evraklar vardır. Ancak sürücü kurslarına kayıt olmak isteyen her aday sürücü belgesi alamaz. Bunun için bazı yeterliliklerin olması ve sağlık sorunlarının olmaması gerekir. Bunların arasında ilk olarak kişilerde zeka geriliği olmamalıdır. Ayrıca renk körlüğü, demans ve bunama, ileri derece baş dönmeleri, denge problemleri gibi hastalıları olan kişilere sürücü olur ehliyeti verilmez. Bununla ilgili detaylı bilgi almak için Detay Sürücü Kursları ile irtibata geçebilirsiniz.

 

Piyasada her kurum taban fiyatları aynı olmak üzere farklı kurs ücretleri belirler. Bunda birçok farklı sebep vardır. İlk olarak sürücü ehliyeti alınacak sınıf önemlidir. Çünkü B sınıfı otomobil sürücüsü olmak isteyen bir adayın teorik ya da uygulama için gerekli olan toplam eğitim giderleri ile G sınıfı iş makinesi kullanmak isteyen adayın giderleri aynı olmaz. Bu nedenle de almak istenen ehliyet sınıfı hakkında ayrıntılı araştırma yapılarak kurslara başvurulmalıdır. Sürücü ehliyetleri için ilgili ehliyet kursları araştırılarak en uygun kurs belirlenir. Evraklar ile başvuru yapıldığında kişilerin kayıtları yapılır. Uzman eğitmenler tarafından öncelikle teorik dersler tamamlanır. Akabinde alınacak ehliyet sınıfına göre uygun araçlarda uygulama eğitimleri alınır. Sınav günü ilgili alandaki öğreticiler eşliğinde sınava girilerek başarılı olanlar ehliyet almaya hak kazanırlar. Bir ehliyet ile tüm araçlar kullanılamaz.

 

 

A1, A2, B sınıfı, C sınıfı, E sınıfı, CE sınıfı, G sınıfı ve B sınıfı engelli ehliyet türleri ülkemizde ki kabul gören ehliyet sınıflarından bazılarıdır. Bunun yanında forklift, vinç ve silindir gibi özel operatörlük gerektiren kursların ücretleri daha farklıdır.

 

Ayrıca uluslararası yolcu, eşya ya da yük taşıması için gerekli olan kurslar ve belgeler çok daha farklıdır. İstanbul ilindeki ehliyet kurs fiyatları ile ilgi olarak bizimle temasa geçmek en doğru seçim olur. Hatta kurs yetkilileri müşterilerine ödeme de kolaylıklar sağlayabilir.

 




Kaynak: Haber Merkezi

Editör: Turhan Bal

Bu haber 1719 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
GAZETEMİZ

nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI