Bugun...



İSTANBUL 33 ÇEŞİT GÜLLE RENKLENECEK

Havaların ısınmasıyla birlikte güller açıyor, İstanbul’da gül mevsimi başlıyor. Şehrin park, bahçe, koru ve peyzaj alanlarında bu sene İstanbulluları 33 farklı peyzaj gülü bekliyor. Güllerin dikimi ise çoğunlukla kadın çalışanların eliyle gerçekleşiyor.

facebook-paylas
Tarih: 22-07-2024 11:25

İSTANBUL 33 ÇEŞİT GÜLLE RENKLENECEK

İstan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si iş­ti­ra­ki İstan­bul Ağaç ve Pey­zaj AŞ, bu sene İstan­bul’un park, bahçe, koru, mey­dan ve pey­zaj alan­la­rı­nı 33 çeşit pey­zaj gü­lüy­le renk­len­di­recek.

Tür­ki­ye’de ve Kuzey Kıb­rıs’ta üre­tim hakkı sa­de­ce İstan­bul Ağaç ve Pey­zaj AŞ’ye ait olan gül­le­rin çi­çek­len­me­si, mayıs ayın­dan ara­lık ayına kadar yak­la­şık 8 ay bo­yun­ca devam edecek.

Fazla bakım is­te­me­yen ve bol çiçek açan gül­ler; ku­rak­lı­ğa, toza ve hava kir­li­li­ği­ne de da­ya­nık­lı­lık gös­te­rip -35 ile +50°C ara­sın­da, ve­rim­siz top­rak­lar­da dahi zor­lan­ma­dan ge­li­şim gös­te­ri­yor. Gül­ler, İstan­bul Ağaç ve Pey­zaj AŞ ta­ra­fın­dan Bursa ve Sa­kar­ya’daki üre­tim ko­ope­ra­tif­le­ri­ne üret­ti­ri­li­yor. Bu sa­ye­de bölge hal­kı­na is­tih­dam fır­sa­tı su­nu­lu­yor.

BAHÇE MAR­KET­LER­DE 
SA­TI­ŞA  HAZIR

Ha­zi­ran ayın­dan iti­ba­ren İstan­bul’un dört bir ya­nın­da di­ki­mi­ne baş­la­na­cak olan ren­gâ­renk pey­zaj gül­le­ri, kadın ça­lı­şan­lar ta­ra­fın­dan top­rak­la bu­luş­tu­ru­la­cak.

Ay­rı­ca İstan­bul­lu­lar, İstan­bul Ağaç ve Pey­zaj AŞ bün­ye­sin­de­ki 12 Bahçe Mar­ket ve bahcemarket.​com ara­cı­lı­ğıy­la gül mev­si­mi­ni ev­le­ri­ne, bal­kon­la­rı­na ve bah­çe­le­ri­ne de ta­şı­ya­bi­lecek.




Kaynak: ibb.istanbul

Editör: Otantik Ajans

Bu haber 712 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
GAZETEMİZ

nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI