seks hikayesi seks hikayesi escort beylikdüzü beylikdüzü escort esenyurt escort avcılar escort esenyurt escort esenyurt escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü travesti beylikdüzü escort şirinevler escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...


AYDIN COŞKUNTÜRK

facebook-paylas
İYİ BİLİRDİK
Tarih: 04-12-2025 13:50:00 Güncelleme: 04-12-2025 13:50:00


Hiç dü­şün­dü­nüz mü? Git­ti­ği­niz ce­na­ze­ler­de hoca sorar (kadın ya da erkek için): “Nasıl bi­lir­di­niz?” diye. Biz de hep bir ağız­dan “İyi bi­lir­dik!” diye hay­kı­rı­rız.
Ben bu­gü­ne kadar iyi bil­me­dik­le­ri­me, daha kö­tü­sü hiç ta­nı­ma­dı­ğım ki­şi­ler için bile “İyi bi­lir­dik.” dedim.
 
Şimdi dü­şü­nü­yo­rum; bizim gibi kut­sal bir dine sahip in­san­lar, Allah’ın evi­nin ça­tı­sı al­tın­da hep bir­lik­te ba­ğı­ra ba­ğı­ra niye yalan söy­lü­yo­ruz ve imam da bu ya­la­na ortak olu­yor?
 
Ölen kişi belki de kötü bir in­san­dı veya vatan ha­iniy­di ya da sa­pık­tı. Biz bu insan için niye “İyi bi­lir­dik.” di­yo­ruz?
 
Ben bu ko­nu­yu en ya­kı­nım­da bu­lu­nan Go­og­le’a sor­dum. Al­dı­ğım cevap daha moral bo­zu­cuy­du. Açık­la­ma aynen şöyle:
“Ce­na­ze na­ma­zı­na ka­tı­lan kırk kişi ‘İyi bi­lir­dik.’ derse Allah kul­la­rı­nı ya­lan­cı çı­kar­ma­mak için iyi ola­rak yazar.” diyor.
 
Ne yapıp edip; ce­na­ze­niz­de kırk kişi bu­lun­du­run ve cep­le­ri­ne üç beş koy­du­rup, imam ‘Nasıl bi­lir­di­niz?’ diye so­run­ca “İyi bi­lir­dik.” diye ba­ğır­sın­lar. Bu sa­ye­de ilk sı­nav­dan ge­çer­si­niz.
 
İnsan bazen ce­na­ze­de “Adi şe­ref­si­zin te­kiy­di, iyi oldu ge­ber­di gitti.” demek is­ti­yor ama ağız ta­dıy­la di­ye­mi­yor­sun.
 
Ce­na­ze­den Sonra Ya­pı­lan­lar
 
Bir de ce­na­ze­den sonra ya­pı­lan işler var. Adam ölüp gi­di­yor; sağ­lı­ğın­da evine uğ­ra­ma­yan be­le­di­ye, ko­li­ler do­lu­su ta­vuk­lu pilav, ayran, lokma da­ğı­tı­yor. Kom­şu­lar lah­ma­cun si­pa­ri­şi ve­ri­yor…
Hani bir laf var ya: “Ölmek mi lazım?”
Evin önün­den geç­me­yen be­le­di­ye baş­ka­nı ya da mil­let­ve­ki­li, ka­la­ba­lık olur diye ce­na­ze evine gi­der­ler. Yani ölü­den oy bek­ler­ler. Ya­la­ka­lık ya­rış­ma­sı olsa si­ya­si bi­rin­ci­li­ği kim­se­ye kap­tır­maz­lar.
 
Kadir Ge­ce­si Üze­ri­ne
 
Bizde bir de Kadir Ge­ce­si yılın en önem­li ge­ce­si­dir.
Kur’an-ı Kerim’in bu ge­ce­de ilk ola­rak dünya se­ma­sı­na in­di­ril­me­si­dir.
Kadir Ge­ce­si bin aydan daha ha­yır­lı­dır. “Kadir”, güç ve kuv­vet de­mek­tir.
 
Bir de bu kut­sal gün­le­ri işine gel­di­ği gibi yo­rum­la­yan sah­te­kâr­la­rın bakış açısı var­dır:
“Abi sen Kadir Günü oruç tut, ak­şa­mın­da dua et tamam; bütün gü­nah­lar si­lin­di.”
Nasıl yani, bu iş bu kadar mı?
Öl­me­den önce bir Kadir Günü oru­cu­nu tut, akşam tövbe ve dua et, tamam işte! Yırt­tın, ce­hen­nem falan yok… Tek akbil bas, non-stop doğru cen­net!
 
Her Şey Allah’tan
 
En çok kul­lan­dı­ğı­mız cüm­le­dir:
“İyi olur­sa bizim ba­şa­rı­mız­dır. Kötü olur­sa din dev­re­ye girer ve ‘Her şey Allah’tan.’ der, ko­nu­yu ka­pa­tı­rız.”
 
Bir­kaç ar­ka­daş ya­şa­dık­la­rı bir olayı “Her şey Allah’tan­dır.” diye ko­nu­şur­ken, bir ta­ne­si ar­ka­dan gelen biri ta­ra­fın­dan en­se­si­ne bir darbe yer ve “Her şey Allah’tan.” der.
Dar­be­yi yiyen: “Evet bi­li­yo­rum, her şey Allah’tan ama hangi pe­ze­ven­gin elini kul­lan­dı onu merak ettim.”
 
Say­gı­lar.


Bu yazı 6283 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI