Bugun...



Bayram’da e-ticaret sektöründe 300 milyarlık satış bekleniyor!

Ramazan Bayramı e-ticaret sektörünü hareketlendirdi. Sektör profesyonelleri 200-300 milyar liralık satış bekliyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 13-04-2024 10:24:41 Tarih: 13-04-2024 10:05

Bayram’da e-ticaret sektöründe  300 milyarlık satış bekleniyor!

Yak­la­şan Ra­ma­zan Bay­ra­mı ön­ce­si bir­çok sek­tör­de ol­du­ğu gibi e-ti­ca­ret sek­tö­rün­de de ha­re­ket­li­lik ya­şa­nı­yor. Elekt­ro­nik Ti­ca­ret İşlet­me­ci­le­ri Der­ne­ği (ETİD) Baş­ka­nı Hakan Çe­vi­koğ­lu, ra­ma­zan ayı ve bay­ram alış­ve­riş­le­ri­nin e-ti­ca­ret üze­rin­den ya­pıl­ma­ya devam et­ti­ği­ni söy­le­di.

 

Tü­ke­ti­ci­le­rin çev­rim içi alış­ve­ri­şe yö­nel­me­si ve kam­pan­ya­la­rın et­ki­siy­le bu bay­ram da e-ti­ca­re­tin ön plan­da ol­ma­sı bek­le­ni­yor. Çe­vi­koğ­lu, bay­ra­ma özel kam­pan­ya­lar ile alış­ve­riş­ler­de yüzde 30 artış göz­lem­le­dik­le­ri­ni be­lirt­ti.

 

En çok ter­cih edi­len ürün­ler
Bay­ram için ha­zır­la­nan tatlı mal­ze­me­le­ri, çi­ko­la­ta, şeker, kahve gibi gıda ürün­le­ri­nin yanı sıra giyim ve ayak­ka­bı da en çok ter­cih edi­len ürün­ler ara­sın­da yer alı­yor. Yaz las­ti­ği ve uçak bi­le­ti sa­tış­la­rın­da da artış göz­lem­le­ni­yor.

 

Ra­ma­zan Bay­ra­mı’nda en az 200 mil­yar TL satış bek­le­ni­yor
Tüm ürün grup­la­rın­da yüzde 25-30 ara­sın­da in­di­rim­le­rin ya­pıl­dı­ğı Ra­ma­zan Bay­ra­mı dö­ne­min­de 200-300 mil­yar­lık bir sa­tı­şın ger­çek­leş­me­si ön­gö­rü­lü­yor. Or­ta­la­ma sepet tu­ta­rı­nın ise 750 lira ol­ma­sı bek­le­ni­yor.

 

Tü­ke­ti­ci­le­re tav­si­ye­ler
Çe­vi­koğ­lu, yeni yö­net­me­lik ile e-ti­ca­ret şir­ket­le­ri­nin ka­fa­la­rı­na göre in­di­rim ya­pa­ma­ya­cak­la­rı­nı ve son 30 gün içe­ri­sin­de­ki en düşük satış fi­ya­tı­nın al­tı­na ine­me­ye­cek­le­ri­ni söy­le­di. Tü­ke­ti­ci­le­rin bu dö­nem­de gönül ra­hat­lı­ğıy­la alış­ve­riş ya­pa­bi­le­cek­le­ri­ni be­lir­ten Çe­vi­koğ­lu, “Güven Dam­ga­sı” olan si­te­le­ri ter­cih et­me­le­ri­ni öner­di.




Kaynak: paraanaliz.com

Editör: Turhan Bal

Bu haber 58 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YUKARI YUKARI