Bugun...


AYDIN COŞKUNTÜRK

facebook-paylas
BİZE OY VERİN SİZE KOY VERELİM
Tarih: 13-04-2024 09:41:00 Güncelleme: 13-04-2024 09:41:00


Oy ve­re­ne Ege ve Mar­ma­ra kı­yı­la­rın­dan boy boy koy ve­ri­yor­lar. Yeter ki siz oy verin. Siz oy ver­dik­ten bir süre sonra yet­ki­li bi­rim­ler size, koy ver­me­ye ge­lecek. Siz nasıl ter­cih eder­se­niz? Tüm yet­ki­le­ri­ni kul­la­nıp çok güzel koy ve­re­cek­ler. Dün­ya­da be­ğen­me­di­niz cen­net­te koy ve­rir­ler. Hadi bu son olsun özel ola­rak uzay­da koy ver­sin­ler ve Yer­çe­ki­mi de bonus olsun!

 

Bize oy ver­me­din ne ola­cak? Dün­ya­nın en gü­zi­de yeri NAH­ÇI­VAN’a tayin olur­sun. Seçim ça­lış­ma­la­rı sı­ra­sın­da da­vul­lar çaldı. Pan­kart­lar asıl­dı. Eşan­ti­yon­lar da­ğıl­dı. Bin­ler­ce araç Hay­ma­na bey­gi­ri gibi bir oraya bir bu­ra­ya koş­tur­du durdu. Bu pa­ra­lar kim­den çıktı? Cevap: sen­den, ben­den, ondan, bun­dan, şun­dan… Adam­lar bizim pa­ra­mız­la o mey­me­net­siz su­rat­la­rı­nı sey­ret­tir­di­ler. Pa­ra­sı­nı da biz­den hiz­met ede­ce­ğiz diye, yalan do­lan­la al­dı­lar. Siz emlak ya da çöp ver­gi­si öder­ken bu pa­ray­la bin­ler­ce parti bay­ra­ğı ile kendi re­sim­le­ri­mi bas­tı­rıp seçim ön­ce­si gö­zü­ne so­ka­ca­ğım di­ye­ni duy­du­nuz mu?

 

Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız ya­nı­na al­dı­ğı mah­şe­rin 17 at­lı­sı çok sayın Ba­kan­la­rı ile İstan­bul’un fe­da­isi İma­moğ­lu kuv­vet­le­ri üze­ri­ne on yedi kol­dan sal­dı­rı­yor­du. İma­moğ­lu kuv­vet­le­ri kadın, çoluk çocuk cep­he­ye mü­him­mat ta­şı­yor­du. İstan­bul San­cak Beyi İma­moğ­lu Emir­gan cep­he­sin­de üç adet ma­lik­ha­ne­si­ni beyan et­me­yi unut­muş, halka an­lat­ma­mış ol­ma­sı Kadı efen­di­yi kız­dır­mış­tı. An­ka­ra’da Al­tı­nok isim­li San­cak Beyi adayı halka yakın ve iç içe olmak için yüz­ler­ce ko­nu­tu kap­mış (dün­ya­da mekan ahi­ret­te nev mekan) di­ye­rek yeni bir akı­mın ön­cü­sü ol­muş­tu. İstan­bul San­cak Beyi adayı Murat Kurum bana oy çık­ma­yan san­dı­ğa el korum. Beni dep­rem böl­ge­sin­de sorun. Ba­kan­lık dö­ne­mim­de boş za­man­la­rım­da dört­lü okey ya­par­dık. Bana taş atan müs­te­şar ar­ka­da­şa her zaman de­mi­şim­dir; ben Murat Kurum ıs­ka­ta­na korum. Heh! Heh! Heh!

 

Kurum İstan­bul hal­kı­na yi­yecek, içecek ve Os­man­lı al­tı­nı yar­dı­mı ya­pı­yor­du. San­cak Beyi İma­moğ­lu süt ve ek­mek­le cevap verip, öne geç­me­ye ça­lı­şı­yor­du. Ül­ke­de tütün ma­mül­le­ri ve alkol aşırı pa­ha­lı ol­du­ğun­dan, in­san­lar bir türlü ka­fa­yı bu­la­mı­yor­du ve so­ru­yor­lar­dı ey murat kurum ne ola­cak bu durum? Murat Kurum’dan cevap ge­li­yor­du: Size tünel ya­pı­cam, yol ya­pı­cam. İstan­bul’u beşi beş kuruş et­me­yen mü­te­ah­hit çe­te­si­ne yir­mi­beş sene daha borç­lan­dı­ra­ca­ğım. Ga­ri­ba­nın biri sorar: 20 se­ne­dir kim yö­ne­ti­yor bu ül­ke­yi?

 

ACI SON


Bu mil­let hi­ka­ye din­le­me­di. Ma­sa­la da karnı toktu. Ekrem İma­moğ­lu’nun üze­ri­ne An­ka­ra’yı İstan­bul’a ge­ti­rir­sen, bu mil­let her zaman mağ­du­run ya­nın­da­dır bunu öğ­re­ne­me­di­niz mi siz, ne­re­de ya­şı­yor­su­nuz? Yıl­lar­dır din kal­ka­nı­nı kul­lan­ma­yın, dini si­ya­se­te alet et­me­yin cen­ne­ti vaad et­me­yin di­yo­ruz, ancak üre­te­me­yen AKP’liler bu se­çim­de yine dine sa­rıl­dı.

 

MHP


Ben 80 ön­ce­si Ülkü Ocak­la­rı men­su­bu­yum ken­dim­de bun­la­rı yazma hak­kı­nı gö­rü­yo­rum. Dev­let Bah­çe­li’nin Tay­yip Er­do­ğan’a yal­va­rır­ca­sı­na gi­de­mez­sin diye cümle kur­ma­sı benim ka­nı­ma do­kun­muş­tur. MHP var­lı­ğı­nı hiçe sayıp, yüz­yı­lın kur­ta­rı­cı­sı Tay­yip Er­do­ğan’dır de­me­si biz ka­pı­ya kilit vu­ra­lım, AKP saf­la­rı­na ge­çe­lim demek değil midir?

 

Bir ül­kü­cü yüz­yı­lın kur­ta­rı­cı­sı ola­maz mı? Ger­çek bir lider başka bir par­ti­nin ba­şın­da­ki şahsı yüz­yı­lın li­de­ri ola­rak gör­me­sin­den ne anlam çı­ka­ra­lım? Yüzde onbeş olan oy oranı nasıl oldu yüzde beşin al­tı­na düştü? Acaba o ko­nuş­ma­la­rın nasıl bir et­ki­si oldu?
Yoksa MHP’de de­ği­şim za­ma­nı çok­tan geldi mi?


Say­gı­la­la­rım­la…



Bu yazı 668 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI