Bugun...



Kelebeklerin Çığlığı

Hayata tutunamamış insanların hikâyeleri 

facebook-paylas
Tarih: 03-10-2023 01:28

Kelebeklerin Çığlığı

İstanbul’un Kayıp Rüya’sı (şizofren bir adamın kafasında yarattığı kadını arama serüveni), Palikarya (on yedi yaşında kırık bir aşk hikâyesi yaşadıktan sonra yetmişli yaşlara kadar evsiz-homeless kalan bir adamın sert yaşantısı), Öteki Kadınlar (evli bir adamla yaşadığı aşkın sonunda kalbi kaskatı olan bir kadının direnişi), İki Gölgeli Kadın (gölge yazarların eserlerini kendi adına bastıran bir yazarın ünlü ve servet sahibi olmasının hikâyesi) adlarını taşıyan dört epizottan oluşan Kelebeklerin Çığlığı filminin senaryosu, film tamamlandığında bütünleşik bir tek hikâye haline gelmektedir.

Simgeler, karakterler ve film mekânları epizotların arasında bir yandan üslup bir yandan ise hikâye bağı sağlamaktadır. Bu nedenle senaryo alışılmadık bir orijinalliğe sahiptir.
Epizotlardan ikisi, filmin yönetmeni ve senaryo yazarı Cengis Asiltürk’ün Metropolis Hikâyeleri adlı kitabında yer almaktadır. Kelebeklerin Çığlığı bu açıdan bir edebiyat uyarlamasıdır. 
Son derece profesyonel ekip tarafından çekilen Kelebeklerin Çığlığı adlı filmin set çalışmaları İstanbul etabıyla tamamlanmıştır. Yönetmenin yurtiçi ve yurtdışında büyük ses getiren Albatrosun Yolculuğu filmindeki gibi, bu filmde de yine hayata tutunamamış insanların hikâyeleri anlatılmaktadır. Filmde saf aşkların, gölgelenmiş başarıların, isimsiz insanların serüvenleri farklı bir üslup ve şiirsel görüntülerle kurulmuştur. Cengis Asiltürk, bu şiirsel filmde teoremi kendisine ait “romanesk-sinema” biçimini uygulamaktadır. Filmin görüntü yönetmeni Hakkı Kablan, ses operatörü Ömer Mınak, prodüksiyon amiri Ali Tatlı, genel koordinatörü ise İsmail Keskin’dir.
Oyuncular:
Altan Akışık – Reşat
Eren Sezer – Hayri İrdal
Pınar Alkan – Büşra
Serli Sete Nişanyan – Ülfet Seher
Alper Kafa – Palikarya 
Özgür Akdemir – Hüseyin
Çetin Pınarlı – Kangren
Ebru Çömlekçi – Züleyha
Zaim Güvenç – Aziz 
Göksel Akdeniz Asiltürk – Barkan
Kaan Memiş – Genç Palikarya
Duygu Paracıkoğlu – Fahriye Abla
Fatma Sıla Koyuncular – Rüya
Shahzadeh N. İguel – Zeynep
Buket Tuba Güzel – Atike
Hüseyin Alemdar – Şair
Eylül – Eylül Asiltürk
Ali Tatlı – Cemil 
Sevgi Ekici Doud – Anne Gül
Metin Boran – Baba Ali
Figen Genç – Figen
Serap Durmaz – Elif

 




Kaynak: Haber Merkezi

Editör: Turhan Bal

Bu haber 536 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

YUKARI YUKARI