Bugun...


TURHAN BAL

facebook-paylas
Okullar açıldı
Tarih: 03-10-2023 01:04:00 Güncelleme: 03-10-2023 01:04:00


11 Eylül 2023, Pazartesi sabahı okullar açıldı. 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı ilk ve orta dereceli okullarda başladı.

 

Geçmiş yıllardaki okul telaşı ve heyecanını bu yıl  hissetmedim. Bu hissizlik durumu  çocuklarımın bu dönemi geçirmiş olduğundan kaynaklanıyor gibi görünse de öyle değil.

 

Belirli firmalarla anlaşılmış okul kıyafetleri cep yakıyor kıvamından çıkmış durumda. Kırtasiye fiyatları ise almış başını gidiyor. Üç harfli market zincirlerindeki fiyatlara bile vatandaş yetişemedi.

 

Korkunç rakamlara ulaşan kira ile boğuşan öğrenci velileri  okul ihtiyaçları için bankaların kapısına dayanmak zorunda kaldı. Kredi kartı ile ihtiyaçları şimdilik gidererek günü kurtardı. Ancak ortalama 30-45 gün içinde aldığı ürün ve hizmetlerin ödemesini yapmak zorunda. Ağustos ve Eylül ayı kredi kartı yansımasını Ekim ve Kasım aylarından başlamak üzere yıl sonunda icraya düşen dosyalar olarak görmek şaşırtıcı olmayacak.

 

Yüksek öğrenimde de durum farklı değil. Öğrencilerin yerleştirildikleri fakülte ve yüksek okullar belli oldukça anne ve babaların sancıları da artıyor.

 

Büyük şehirlerde yurt ve barınma başlı başına başlangıçta sorun. Kiraların büyük şehirlerdeki seyri hepimizce malum. Büyük şehirlerde öğrenci yurduna yerleşemeyen öğrencinin okuması dar ve orta gelirli ailelerin çocukları için hayal mahsulü gibi duruyor.

 

Eğitim ve öğretim yılı böylesine cendereye alınmış aileler ve öğrenciler için başladı. Ve biz memleket insanı olarak bu ailelerden daha fazla anlayış ve özveri, öğrencilerden ise daha çok başarı bekliyoruz. Nasıl olacak? İki bilinmeyenli bir denklem.

 

Dileğimiz o ki bu bilinmeyenli denklemler bir an evvel çözülsün.

 

Sevgi ve selam...

 

 



Bu yazı 853 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI