Bugun...


TURHAN BAL

facebook-paylas
İş Yapın
Tarih: 03-09-2023 15:51:00 Güncelleme: 03-09-2023 15:51:00


Yarına yapılacak bir işinizin olması, sizi hayata bağlar. Yarın ile ilgili bir düşünceniz, tasarrufunuz yok ise mücadeleyi baştan kaybetmişsiniz demektir.

Genel seçimler bitti ve muhalefet kanadı yine muhalefette, iktidar kanadı yine iktidarda kaldı. Yani Türkiye’de değişen bir şey yok! Fizikte iş formülü vardır. Formül şöyle: İş= Kuvvet x Yol. Bu formül uygulanıp, kuvvet harcanıp, yol alındığında yine aynı yere geliniyorsa fizik kurallına göre iş yapmamış sayılıyorsun. Tıpkı 2023 Genel seçimlerinde olduğu gibi…

Olmuyorsa ya formülde hata var ya da uygulamada hata var. Formülde hata mümkün olmayacağına göre uygulamada hata var. İktidarı elinde bulunduranlar bu formülün işlediğini en az muhalefet kadar bildikleri için, muhalefeti iş görmez hale getirmek için tabi olarak tüm yolları kullandılar ve kullanacaklar.

Ne yapmak lazım? Muhalefetin iktidar olabilmesi için bugüne kadar bildiği sonuca gideceğini düşündüğü tüm yolları unutup, yeni yol haritaları çizmesi ve çizilen yeni yol haritaları üzerinden hareket etmesi hedefe ulaşmada anlamlı olacaktır. Bugüne kadar deneme-yanılma yöntemi ile yapılan siyasi yolculuğun yolları ile bir yere varılmadığı aşikârdır.

Muhalefetin ana partisi, bu ülkenin ve kendi partisinin kurucusu olan büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği sözlerin satır aralarındaki derinliği yakalamış olsaydı, hem partisinin ana amacı olan iktidar olmayı hem de halkın mutluluk ve refah anlamında geleceğini kurtarmış olacaktı.

Ne yazık ki bu yapılmadı ve yapılmıyor. Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu’na buradan bir önerim olacak. Meclisin açıldığı ilk gün tüm milletvekillerine Mustafa Kemal Atatürk’ün, büyük devlet adamının “NUTUK”unu girişte armağan etsin. Kurtuluşun reçetesi buradadır. O kadar yol gidip yine aynı noktaya gelmeyin, İŞ yapın!

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Sevgi ve selam...

 



Bu yazı 1224 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI