Bugun...


ÇAĞLA AÇIKGÖZ

facebook-paylas
Kendimize gelelim
Tarih: 20-07-2023 10:03:00 Güncelleme: 20-07-2023 10:03:00


Herkes 9 günlük tatilini değerlendirdi. Memleketine gidebilenler, tatil yapabilenler…

 

Peki ya ortaya çıkan görüntü? Kimler vardı memleketlerimizde mis gibi yemyeşil doğamızın tadını keyfini kim sürüyordu? Gördünüz mü?

 

Türk Dil Kurumu'nda insan şu şekilde tanımlanır: "Toplum hâlinde bir kültür çevresinde yaşayan, düşünme ve konuşma yeteneği olan, evreni bütün olarak kavrayabilen, bulguları sonucunda değiştirebilen ve biçimlendirebilen canlı."

 

Peki biz ne yapıyoruz? Toplumlar halinde birçok kültür çevresinde yaşamaya çalışıyor ve karakter yozlaşmasına uğruyoruz. Düşünme ve konuşma yeteneği olan ya da olmayan herkes konuşuyor üstelik. Değiştirebildiğimiz her şeyi bozuyor, biçimlendirmek yerine kesip biçiyoruz. Temiz hava almaya çıkalım diyoruz, alabiliyor muyuz? Hiç sanmıyorum. Geldiğimiz bu durumun yaratmış olduğu tahribatı çocuklarımız, torunlarımız nasıl düzeltecek? Onlara bu toplumu bu evreni bu doğayı mı layık görüyoruz?

 

Kendimize gelelim, silkelenelim.

 

Etrafımızdaki insanları bulunduğu konuma, mesleğine, anne baba olmasına göre değerlendirmenin ve vicdanlı bir insan olmanın hezimetine uğradığım bir ay oldu. Kimseye güvenmemek gerektiğini bir kez daha görmüş oldum. Sizi savunan avukatlarınız, resmi kurumlarda çalışan janti görüntüsünün altında iş ve ticaret ahlakından uzak ama yanınızda duran takım elbise kimliğine bürünmüş insan sıfatları aslında ocağınıza incir ağacı dikmeye teşebbüs etmiş olabilir. Ama çocukları var olsun diye kendinizce iyilik bile yapmaya çalıştığınız kötü niyetli insanlar olabilir.

 

Bu kimseler verdiği sözlere ilave olarak, sizden belli beklentileri olduğunu dile getirmiş, sizden aksiyon almanızı talep etmiş ve sonunda sizi yarı yolda bırakmış olabilir.

 

Bulunduğunuz ortama onlarca insan getirip fikir beyan etme gereksiniminde olacak kadar size dahil olmak istemiş olabilir.

 

Fakat İNSAN tanımının yapıldığı paragrafa ithafen tekrar söyleyeyim, bulguları sonucunda değiştirebilen ve biçimlendirebilen canlıdır insan.

 

Bende sizlerle çok yakında bulgularımı ve bunların sonucunda yapacağım biçimlendirmelerimi paylaşıyor olacağım.

 

Başlığım insan ve ismi olacak.

 

Güzel bir Temmuz ayı olmasını temenni ediyorum.

 

Sevgiyle kalın…

 

caglacikgozzz@hotmail.com

 



Bu yazı 744 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI