Bugun...


ÇAĞLA AÇIKGÖZ

facebook-paylas
GÜZEL GÜNLERE UMUT
Tarih: 16-06-2023 10:57:00 Güncelleme: 16-06-2023 10:59:00


Ne pandemi getirdi aklımızı başımıza ne deprem… Ne kira zamlarından kurtulabildik ne marketteki etiketlerin hezimetinden. Ne nefes alabildik, ne kabustan uyanabildik. Biz, milletçe bütün bu felaketlere yenildik. Çok üzgünüm.

 

Yazabileceğim bütün olumlu cümlelerimin ışığı solduğu için. Anne olabilmeyi umut eden gelecekteki ben’in, çocuğunun fiziksel ve zihinsel sağlığını koruyamayacak bir dünyaya var edemeyeceğimle yüzleştiğim için. Çok öfkeliyim, gözümüzün önündeki felaketi göremediğimiz için. Hala bir şeyleri değiştirecek cesaretimiz olamadığı için. Atatürk’ün yürürlüğe soktuğu 6 ilke var. Bunlar halkçılık, devletçilik, cumhuriyetçilik, laiklik, milliyetçilik ve inkılapçılıktır. Her bir ilkenin ayrı bir önemi ve hedefi olduğu için bu ilkeler yürürlüğe girmiştir.

 

Atatürk inkılapları ile de Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal açıdan daha da gelişmesine ve çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarılması amaçlanmıştır. Fakat bizler bu ilkelerin kaçının farkındayız? Cevabını bildiğim sorular soruyorum yine.

 

Tekrar söylüyorum çok üzgünüm.

 

Tek yapabildiğim güzel günleri ummak. Küçük çocuklarımızın haksızlığa uğramadığı, canının ve ruhunun incinmediği bir dünyada olmayı ummak.

 

Sevgili okurlar ve sevgili Üsküdar Haber Gazetesi, hepimiz için refah dolu günler olmasını diliyorum. Belki de saatin yönü değişir.

 

 



Bu yazı 969 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI