Bugun...


AYDIN COŞKUNTÜRK

facebook-paylas
ŞİMDİ GEYİK ZAMANI
Tarih: 06-01-2024 07:40:00 Güncelleme: 06-01-2024 07:40:00


Her yıl aynı geyik.  Yeni yıl geldi. Dejavu başladı. Seneye görüşürüz diyen; pis pis sırıtan tipler ortaya çıkar. Seni tam bir salak yerine koyup, seneye görüşürüz dediğime bakma; yarın yılbaşı ya öbür gün görüşürüz ha ha ha diye espri yapan tipler. Yeni yılda maaşlara yüzde yüz zam var palavrası yüzde yüz zam dedim aklıma geldi:

 

BELEDİYE OTOBÜSÜ


Genç kadın otobüste ciyak ciyak bağırıyordu; terbiyesiz, ırz düşmanı, yakalayın bu adamı filan kıyamet kopuyordu. Adam çaresiz; hanımefendi size ben dokunmadım, maaşımı yeni aldım cebimde duruyor,  size dokunan cebimdeki maaş. Kadın adama döner ve Mecidiyeköy’den  Taksime kadar senin maaşın iki katına çıktığını hissettim manyak herif!



Daha büyük yılbaşı geyiği: Hindi mi aldınız? Gavur kutlaması lan, o Noel Baba var ya o da gavurun teki. Sıkıyorsa bizim bacadan girsin, göreyim onu dedikten sonra elinde tüfek, bütün gece çatıda Noel Baba’yı bekleyen tipleri unutmadık.

 

Yeni yılı kutlayanlar Müslüman değildir.
Abi yeni yılın geldiğini görmenin, buna sevinmenin neresi günah!
Sen yoldan çıkmışsın; kafirrr, zındıkkk!



Yıl 2024, bizde hala manzara bu! Diğer taraftan bakalım. Ben yirmibeş yıla yakın zamandır Kuzguncuk’ta yaşıyorum. Burada Rum, Yahudi, Hıristiyan, Musevi, birkaç tane Somalili bile var. Kilise, sinagog ve camii yan yanadır. Sinagogda ibadet eden Yahudi vatandaşlar kilisede ibadetini yapan Hıristiyanlar Bizim Kurban ve Ramazan bayramlarımızda önce kendi aralarında sonra gelip kendi bayramlarıymış gibi  bizimle bayramlaşırlar.

 


Yıllardır bu insanlar; bizim her bayramımızı kendi bayramı kabul ederler, her Cuma; Cumanız mübarek olsun derler. Her sene olduğu gibi bu sene de ON KASIM’da tamamı saygı duruşunda bulunmuş ATATÜRK rozeti takmıştı.
Şeytan bunun neresinde bir türlü anlamıyorum.



SEÇİM GELİYOR PALAVRACILAR İŞ BAŞINA



Atış Serbest. Vaatte bulunma yarışı başladı. En sevdiğim dönem.
Koca Koca insanlar utanmadan, yüzü kızarmadan, yalan dünyada bize aslı yok yaylasında yüz koyun otlatıyorlar.
Bir parti, başka bir partiye çamur atarken artık o siyasilerin yüzü de kızarmıyor ve utanmıyorlar. Sevgili dostlar en acı tarafı ne biliyor musunuz? Siyasetçiler Türk halkını salak zannediyor. Ne deseler inanırız diye düşünüyorlar.
Yıl 2009 Murat Karayalçın seçim öncesi  belediye ile ilgili projelerini anlatıyor. Çok sayın İ. Melih Gökçek iktidar biziz parayı nerden bulacaksın diyor. Çok sayın İ. Melih halkın parasını biz halka hizmet etmen için sana vermeyiz diyor. Aferin İ. Melih Bey bu söz sana ve seni bi’şey zannedip oy veren insanların bir daha düşünmesini sağlamıştır inşallah.
Binali Yıldırım ne demişti? oyları çaldılar demişti. Önce seçimi kazandık diye çıktı piyasaya sonra saçmaladı durdu...



Bana bir gün TKP; Türkiye Komünist Partisinden Fatih Maçoğlu’na övgüler yağdıracaksın deseler hadi ordan demem, daha beter hakaret eder, dümdüz giderdim. Kökümüz Ülkü Ocakları olunca Maçoğlu hakkında iyi konuşmak günahmış gibi oluyor.

 

HELAL OLSUN FATİH MAÇOĞLU  ADAM GİBİ ADAMSIN! Türkiye’de seçilecek tüm belediye başkanlarına üç ay boyunca Tunceli Belediyesi’nde staj yapma mecburiyeti getirilsin.



BU SÜREÇTE
Yalan söylemek, iftira atmak, sınırsız vaatte bulunmak, cennetten deniz manzaralı arsalar vermek, kalan ömrünü milyoner yaşamak, evin üstüne kat çıkmak, bahçenin üstünü kapatıp eve dahil etmek tamamen serbest ve mubahtır.
Yapmanız gereken oyunuzu ilgili partiye vermektir. Tüm bu şartları yerine getirip, vaatler yerine gelmiyorsa mutlaka bir şeyler ters gitmiştir. Alt paragrafta olduğu gibi...



BOĞA ÖLMEDİ



Dünyayı gezmeye meraklı bir adam aynı zamanda ünlü bir gurmedir.
Uzun zamandır İspanya ya gidip boğa güreşlerini seyredip, ünlü İspanyol et yemeklerinin tadına bakmak istemektedir.
Önce İspanya’yı gezer daha sonra boğa güreşlerini seyretmek için arenaya gider. Boğa güreşlerinden sonra keyifli bir yemek için ünlü şeflerin bulunduğu restorona gider, garsona size bırakıyorum ülkenizde  misafirim ve gurmeyim haberiniz olsun der. Bir süre sonra garson gelir servis yapar, çok özel bir lezzet geldiğini anlayınca garsona sorar bu ne güzel bir yemektir, üstadım adı nedir bu yemeğin. Garson cevap verir; efendim İspanya’nın en özel menüsü bugün arenada ölen boğanın yumurtası (Billur). En fazla üç beş müşterimize ikram edebiliyoruz. Gurme ben birkaç gün buradayım gidene kadar bana her gün ayırın çok beğendim der ve yüklü bir bahşiş verir.
İkinci ve üçüncü günde boğa yumurtasını afiyetle yer.

 


Ülkeden ayrılacağı gün son defa restorana gider yemek iğrençtir. Bu ne böyle diye isyan eder ve garsonu çağırır, bana açıklayın diye bağırır.

 


Garson; efendim bugün arenada büyük bir olay yaşandı. Boğa Matadoru öldürdü. Bizim restoranımızda kural o gün arenada ölenin yumurtası menüye konur, müşterilerimize ikram edilir.



MENSUBU BULUNDUĞUM TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN VE TÜRK BAYRAĞININ ALTINDA BERABER YAŞAMAKTAN GURUR DUYDUĞUM YÜCE TÜRK MİLLETİNİN YENİ YILINI KUTLARIM.   

                                     

Saygılarımla...

 



Bu yazı 1131 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI