Bugun...


AYDIN COŞKUNTÜRK

facebook-paylas
Eğitimde hacizde var
Tarih: 03-10-2023 01:10:00 Güncelleme: 03-10-2023 01:10:00


Gazetenin sahibi TURHAN BAL aradı; yazını yazmadıysan eğitim ile ilgili yaz, malum okullar açıldı hem güncel olur dedi. Bende tamam dedim, ama içimden üçüncü paragrafta  yazıyı başka yöne kaydırırım diye düşündüm. Olmayan bir şey hakkında ne yazarsınız. Bu arada Avukat Özcan Bakırcı kardeşimin yazılarını takip edin ben zevkle okuyorum.

Deprem bölgesinde okul mu var, olan okullarda  öğretmen mi var,  öğretmenlere kalacak yer mi var?
Üniversite öğrencilerine yurt mu var?Üniversite öğrencilerinin peşinde icra memurları ve faiz hesapları yapan avukatlar mı var? EVET VAR !

Bir yakınım anlattı hani o bizi kıskanan, kıskançlıktan çatır çatır çatlayan Alamanya var ya orada üç yaşında çocuğu yuvaya yazdırmışlar. Çocuk sabah yuvaya gidince kendi magnet (mıknatıs) lı fotoğrafını spor, resim, müzik gibi resimlerin yanına yapıştırıp, o gün canı ne isterse o dersi görüyormuş. Zaten okulda zorunlu eğitim bitince sevdiği meslek dalında eğitime devam ediyormuş.
Bizde kıskanılan sistemde şöyledir:
Çocuk Türkçe okumaya başlamadan, beş yaşına gelir gelmez önce kuran kursuna gönderilir. Beş yaşındaki çocuk seçme şansı olmadan cübbesi giydirilir, kafasına takkesi takılır önce kuran kursu eğitimi verilir. Çocuk denecek yaşta Arapça uzmanı olur.
Din eğitimi kötü bir şey mi? Asla değil, ancak bu ülkenin ilim ve bilim adamlarına daha çok ihtiyacı var. Hukuk adamlarına, gerçek Ekonomistlere, Sporculara, Müzisyenlere, Ressamlara ihtiyacımız var.

ALLAH İLE KUL ARASINA GİRMEMEYİ NE ZAMAN ÖĞRENECEĞİZ?

Cevap veriyorum: Hiç bir zaman. Çünkü;   bazılarının menfaatleri biter. Din ticareti yapanlar aç kalır. Cennet vaadiyle kandırılır, fakirliğe mahkum edilirsin. Sana cennet vaad edenlere yakından bakarsan, onların bu dünyada cenneti nasıl yaşadıklarını görürsün.

MEYHANE Mİ KARHANE Mİ?

Hoca her zamanki gibi cemaate iyi bir insan olmaları konusunu anlatıyordu. İyi bir kul cennette neler yaşayacak, ne kadar rahat edecek, melekler her zaman yanlarında olacak gibi konuşmasını yapıyordu. Hoca şöyle devam etti: Cennete giderseniz birbirinden güzel kırk melek birden size hizmet edecek, her isteğiniz yerine gelecek. Hoca birden: Ancaaaak!Bir de bunun tersi var. O sarhoşlar, içkiciler var yaaa diye söze başlamış, işte onlar o kıl kalınlığındaki köprüden geçerken o şişeler boynuna bağlanacak. Arkalardan bir ses hocam o şişeler dolumu olacak der demez; hoca köpürür, bre kafir bre zındık sen öbür tarafı meyhanemi sandın. Arkalardan gelen ses; pekiyi hocam  sen öbür tarafı karhane mi sandın, her cennete gidene kırk melek veriyorsun.

SAHTEKARLAR. MİLYONLARIN HAKKINI YER BİRŞEY OLMAZ SEN ŞAŞIRIP BİR YUDUM SU İÇERSİN ORUCUN BOZULUR GÜNAHA GİRERSİN

Bu konuda bizim bilmemiz gereken en önemli konu İslam dinine mensup olduğumuz ve kutsal kitabımızın Kur’an olduğudur. Bizi Arap kültürü, Arapça ya da Ortadoğu’nun örf adetleri bizi bağlamaz. Size çok basit bir örnek: Filistin yıllardır destek bekliyor çevresinde yirmi tane müslüman ülke var, bir tanesi yettim ulen dedi mi? Demedi. Ne Şam’ın şekeri ne Arap’ın suratına Allah muhtaç etmesin.

ALETLER NERDE?

Kasabada ara sıra içen kafasına göre aklı estiğinde ibadetini yapan, ileri zekalı biri yaşarmış. O gün yine ibadet için camiye gelmiş, tam namazın bitimine doğru bizimki eğilip, kalkarken cebinde unuttuğu boş alkol şişesi cebinden yuvarlanmış ve cemaat bir olup; bağırıp çağırıyormuş.  İçlerinden biri içki şişesi dememek için;  günaha sebep olan aleti camiye nasıl getirirsin, utanmıyor musun demiş?
Adam durmuş ve cevap vermiş: Siz camiye gelirken zina yaptığınız aletleri köşedeki ağaca mı asıyorsunuz?
TÜRKLER için japon bilim adamı Toshihide Maskawa o kadar güzel söz etmiş ki işte o söz:
Siz Türkler içinizdeki bu kadar çok HAİNe rağmen yok olup gitmiyorsunuz. Sizin içinizdeki hainlerin yüzde on’u  bizde olsaydı japonya diye bir ülke kalmazdı.

Nazarbeyev Eski Kazakistan Cumhurbaşkanı bu adamın çoook ünlü bir sözü var, bu sözü bizim Cumhurbaşkanımıza söylemiş. Aynen şöyle demiş: BİZ ARAP DEĞİLİZ TÜRK’ÜZ KADINLARIMIZI KAPATMAYIZ  OKUTURUZ. Devletimizin ekonomisini teslim ettiğimiz kurtarıcı gibi göreve gelen Mehmet Şimşek beyefendi ne demiş bilin bakalım. ARAP KÖKÜMÜZE DÖNMELİYİZ. Dön be kardeşim dön yeter ki sen ve senin gibiler dönsün. Ama kökünüz Arabistan ise hep beraber oraya dönün.
Siz TURAN’ı KIZILELMA’yı bilir misiniz, KÜRŞAD’I, TANRI DAĞLARINI, GÖKTÜRKLERİ  bilir misiniz, Milli Doktrini, Dokuz Işık nedir, ASENA, BOZKURT TÜRK’lerde ne anlama gelir bilir misiniz? Bilmeyin daha iyi.  Bu kavramları öğrenmenin bedeli ağırdır. TÜRK ekmeğini yiyen TÜRK suyunu içen vatan, toprak, bayrak hainleri zaman aleyhinize işliyor!
Ey TÜRK düşmanları, TÜRK kelimesini duyunca kimyası bozulanlar, T.C.  yazısını görünce sünnetçi görmüş çocuk gibi kaçanlar!


Pekiyi ustaların ustası, büyük üstat NECİP FAZIL KISAKÜREK ne demiş:
İNSANDA YOK İSE EDEP
NEYLESİN MEDRESE, MEKTEP.
OKUSA ALİM OLSA
YİNE MERKEP YİNE MERKEP.

Saygılarımla,,,

 

 

 



Bu yazı 1853 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI