Bugun...


AYDIN COŞKUNTÜRK

facebook-paylas
AT YALANI
Tarih: 15-03-2024 13:59:00 Güncelleme: 15-03-2024 13:59:00


Sizin de hiç gün gelip herşeyden ümidinizi kestiğiniz oldu mu? Bir gün gelip; Bulgaristan’ı, Yunanistan’ı kıskanacağınız  aklınızın ucundan geçer miydi? Ülkemin yüzde doksanı hayatından memnun değil, mutlu değil. Halkın büyük bir kısmı  sadece insan gibi yaşamak istiyor, fakat ne bu iktidarla ne bu muhalefetle bu işler palavra,  yalan dolan. Milleti yıllardır salak yerine koyup; uyu bebek ninni siyaseti yapın, sonra boş muhabbete hoş geldiniz.

 

Biz şöyleyiz, biz böyleyiz. Şunu yapacağız, bunu yapacağız.  ALLAHIM ne olur bu siyasiler atıp tutarken bir kere olsun çarpsan, ağzı burnu yamulsa, bir tanesi. ötekilere de ders olsa.  Her bir siyasetçi kendini öyle anlatıyor ki; yalan söylerken suratına tükürsen yağmur yağıyor zanneder. Televizyon kanallarına çıkıp utanmadan hala yalan söyleyen, yüzü kızarmayan siyasiler şu halkı keriz yerine koymayı bırakın. BİR YAŞADIĞINIZ HAYATA BAKIN BİRDE YAŞATTIĞINIZ   HAYATLARA BAKIN!


FİTİL ON SANTİM BİLE DEĞİL
Orta yaşlı siyasetçi kendine uygun akıllı, kurnaz bir genç bayanla dünya evine girer. Birkaç gün sonra gelinin annesi ziyarete gelir. Damat her sabah kalkınca ben çok güçlüyüm, dinamit gibiyim, patlayacak gibiyim diye yüksek sesle konuşur ve işe gider. Gelinin annesi; kızım kocan niye öyle dinamit gibiyim, patlayacak gibiyim diyor. Korkuyorum der. Kızı cevap verir: Ah be anneciğim o dinamitin fitili on santim bile değil, ben fitili bulamadan sabah oluyor. Sen keyfine bak, o dinamit o fitille zor patlar!


ADALET NEDİR
Bugün mağdur edildiniz, maddi manevi haksızlığa uğradınız. Adliyeye gidip dava açtınız. Hadi Allah kabul etsin, hatta Allah ömür versin. Bir yıldan kapı açıldı. Bu süreç bir buçuk, iki yıla kadar sürer. Davanın açılma ihtimali yarı yarıya işte bu yüzden Allah ömür versin. Siz beş yılı göze alın. Avukat hakim ve savcıların cübbelerini bilirsiniz hiç dikkat ettiniz mi önünde düğme yoktur. Bunun sebebi; kanun insanları kimsenin karşısında önünü iliklemesin diyedir. Bildiğim kadarı ile İngiltere, Fransa gibi ülkelerde orta çağdan beri Kanun insanları peruk kullanırlarmış günümüzde kullanan ülkeler var. Peruk, kanun insanlarının halktan ayrılmasını ve gücü temsil ediyormuş. Adalet nedir? Adalet; insan davranışlarının doğru olup olmadıklarını gösteren en önemli ilkedir. Haksızlık ve onun sonucu olan adaletsizlik, yasalara uymamak, her zaman fazlasını istemek ve eşit olmamak anlamına gelir. Hak ve adalet ise yasaya uygun davranmak ve eşitliğe riayet etmek demektir.     


 

SAĞLIKLI HAYAT 

Az daha obez bir millet oluyorduk. Son anda ülke yöneticilerimiz duruma el koydu kıyısından köşesinden döndük. Sabah yağlı börek, çörek yiyorduk. Para pul olmayınca yağ yok, tuz yok, et yok insanlar kilo vermeye başladı ama iki yakamız bir araya gelmiyor. Enflasyon biraz daha yükselsin tığ gibi olacağız inşallah!


 

TÜRKİYE TÜRKLERİN Mİ

Antalya’da kimler yaşıyor: RUSLAR, ALMANLAR, İNGİLİZLER, KATARLILAR. Bodrumda kimler yaşıyor: FRANSIZLAR, RUSLAR, ALMANLAR. Uludağ’da kimler tatil yapar: AMERİKALI, İNGİLİZ, RUS. İstanbul, İzmir, Antalya sahilinde yalı köşk konakları kimler satın alıyor: ARAPLAR, KATARLILAR, İNGİLİZLER. Beş yıldızlı otellerde kimler kalıyor: ARAPLAR, ALMANLAR, JAPONLAR. 

Türkiye’de yetişen en iyi sebze, meyveyi kimler yer: RUSLAR, ALMANLAR, TÜM AVRUPA ve ORTADOĞU. Ezine peynirini, Bursa İskender kebabı, kaliteli baklavayı, kuzu Çevirmeyi, Boğazda lüferi kimler yer, tekne turlarına kimler çıkar: ARAPLAR, ALMANLAR, RUSLAR.   

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE ve de ELHAMDÜLİLLAH! (Yorum okuyucuya ait. )

 

KAVUŞTULAR

Kasabanın birinde güzel bir kız yaşarmış. Güzel olurda isteyeni olmaz mı? Bir, iki, üç, dört derken her kocadan üç beş çocuk yapmış. Maşallah hiç boş durmamış ve bir gün bu güzel kadında kocaları gibi vefat etmiş. Taziye evine giden gelen çok olmuş, yalnız eve yakın olan caminin imamı durmadan çok şükür kavuştular dermiş. Biraz sonra yine çok şükür kavuştular dermiş, durup durup tekrar edermiş. Akrabalardan biri imamın yanına gelmiş ve İmam Efendi; hangi kocası için kavuştular diyorsun demiş. İmam cevap vermiş: Ne kocası be Rahmetlinin dört imam nikahını kıydım dört kocadan onaltı çocuk yaptı. Ben yine yanındaydım. Rahmetli öldü de İki bacağı birbirine kavuştu ben onu diyorum!

 

Saygılarımla…



Bu yazı 614 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI