Bugun...


AYDIN COŞKUNTÜRK

facebook-paylas
DELİYİ ADAM EDEMEDİK LÂKİN...
Tarih: 25-11-2023 23:51:00 Güncelleme: 25-11-2023 23:51:00


Kuzguncuk Parkı Çınaraltı’nda oturuyorum, yaz bitti. Havalar iyice soğumadan son günlerin tadını çıkarıyorum.

Sağolsun Savaş kardeşim kahvemi getirdi, deniz de çarşaf gibi ancak bu parkın krom korkulukları gitti, yerine paslı demir korkuluklar takıldı.

Kulakların çınlasın EKREM İMAMOĞLU, ağladın sızladın BAŞKAN oldun diye düşünürken, parka belediyeden yirmi kişilik ekip geldi. Bitkileri sökmeye başladı, yahu ben bu bitkilerin ismini bile öğrenemedim, üç dört ay önce dikilmişti. Niye söküyorsunuz kardeşim diyecek oldum; Çavuş sök dediler, söküyoruz dedi. Çavuşum nedir bu bitki dedim ben tam olarak ismini öğrenene kadar çavuşun emekliliği geldi. PHORMIUM TENAX’mış. Merhumun ismini yalan söylemeyeceğim harf harf yazdım.

Şimdi ikinci şok geliyor: Bu bitki YENİ ZELENDA’dan geliyormuş. Yeni Zelenda dünyanın neresinde kaç kişi gitmiş görmüş, Sayın İmamoğlu ne zaman bu bitkiyi bulmuş, şunu dikelim demiş TÜRKİYE’de bitki yok mu?

Bir fidan 500 TL’ imiş vay Ekrem İmamoğlu vay! Çavuş şöyle dedi:  Abi lüks semtlere tanesi 5000 TL. 10000 TL bitkiler bile ekiyoruz. Birçoğu birkaç ay sonra soluyor ya da çürüyor.

Aklıma deprem bölgesindeki insanlar ve  ikinci kış geldi. Su yok, elektrik yok, başında  çatı yok. İstanbul’da palavradan atıp tut, yanınızdayız de;  üç beş kamyon erzak yolla sonra alo Yeni Zelenda gönder bakalım PHORMIUM  TENAX! Kuzguncukluların tek eksiği buydu EKREM BEY! Sende Kuzguncuğa geliyorsun ara sıra bak, bu bitkilerden yolla bize çok alıştık. Böyle gidersen seçime, takılırsın seçmene!

CHP’DE SEÇİM
Hayırlı uğurlu olsun CHP yeni Genel Başkanı ile buluştu. ÖZGÜR ÖZEL farkla kazandı.
ATATÜRK’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi nihayet aklı başında bir başkanla yola devam edecek diye düşünmüştüm. Özgür Özel’in kankası Ekrem İmamoğlu ile seçime kolkola girdi ve sarmaş dolaş çıktılar. Hadi hayırlısı dedik. Zafer konuşmaları başladı.

DAKİKA  BİR GOL BİR
Özgür Özel çıktı ve ilk konuşmasını ya da ilk gevezeliğini yaptı:
“Cezaevindeki OSMAN KAVALA ve SELAHATTİN DEMİRTAŞ’a selam olsun” dedi.

Sen yanlış gelmişsin HDP’nin kongresi yan binada Özgür Efendi.
Nerede Türk milleti, nerede Mustafa Kemal ve Silah arkadaşları, ne meraklıymışsın Selahattin Demirtaş’a! Ne çabuk unuttun milletvekili seçimlerini, senin fikrin neyse zikrin oymuş biz bilmiyormuşuz. Seçim zaferi kazanan bir lider ilk selamı kime yollar?
Seçilmez olaydın yazıklar olsun! Kılıçdaroğlu’nun sonu olan terör örgütünün Ankara temsilcileri ile nikahı çoktan kıymışsın. Senin ailende sülalende hiç mi gazi veya şehit yakının yok, yoksa gazi şehit yakınlarına saygın mı yok?

OY VERMEDEN ÖNCE DÜŞÜNÜN
Bundan sonra her seçimde CHP’ye vereceğiniz oy Selahattin Demirtaş’ın lehine kullanılacaktır.
BU ÜLKEDE  BİNLERCE GAZİ VE ŞEHİT ASKER, POLİS VAR. BU ÜLKEDE VATAN, TOPRAK, BAYRAK İÇİN CAN ALAN, CAN VEREN KAHRAMANLAR VAR!

“Milli ahlak; bizim için cephelerde kan döken, tarlalarda alın teri akıtan ve nihayet bütçemizi doldurmak için kesesini boşaltan halkımızın, malına ve canına göz dikmemektir. Onun için çalışmayı, kendimiz için çalışmaktan üstün tutmaktır.” HÜSEYİN NİHAL ATSIZ

10 KASIM GAZİ MUSTAFA         KEMAL ATATÜRK  VE PİÇLER
Dünyanın kabul ettiği ama içimizdeki hain piçlerin kabul edemediği gerçek dünya liderinin beden ölümünün seksen beşinci yılı. Beden ölümü diyorum siz bana bir lider ismi söyleyin; öldükten sonra seksenbeş yıl boyunca her yıl daha fazla sevilsin, daha fazla aransın, özlensin. Elhamdülillah kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı yıllardır her 10 KASIM olduğu gibi ihanetini bu yılda yaptı ve çıkıp bir kelime bile konuşmadı.

Ey ATATÜRK senin vefatından 85 yıl sonra 85 milyonluk Türkiye’de üç beş kişi olan bu piçler arkandan sana hakaret edip mutlu olmaya çalışıyorlar, bunlar İstanbul’un düşman işgalinden tam beş yıl sonra düşmandan geri alınınca kenarda köşede kalmış. İngilizlerin, Fransızların sağda solda unutulmuş piçleridir.
Bir şansım olsa ATATÜRK’e şunu sorardım: Siz bu Türkiye’de içimizde yaşayan ATATÜRK düşmanlarına ne yaptınız ya da o zamanlar ne yapmadınız? Allah dualarımı kabul etmiş olmalı rüyamda ATATÜRK’ü gördüm ve hemen sordum. Ve ilginç bir cevap verdi: Bu içimizdeki hainler var ya bunlar Kurtuluş Savaşı’nda bizden kaçıp saklananların torunları, bu hainler kötü yola düşen kadından beter, bu  hainleri zincire vursan pranganın borusu ile oynaşır.

Rahmetli ALPASLAN TÜRKEŞ  diyor ki;  Her kim ki TÜRK’e ATATÜRK’e düşmandır biliniz ki onlar MALAZGİRT’te, İSTANBUL’un fethinde, ÇANAKKALE’de İSTİKLAL Harbi’nde mağlup ettiklerimizin ANADOLU’DA KALMIŞ TOHUMLARIDIR.

KIBLE                                                                                                                                    Köyün birinde Ali ve Veli isimli iki kardeş yaşarmış. Köyün her olayının altından  mutlaka bu iki kardeş çıkarmış.
Köyde adeta iki kişilik bir suç çetesi oluşturmuşlar. Babaları biraz eğitim alsınlar, uslansınlar diye köye yeni gelen biraz sert ve  sinirli camii imamına götürmeye karar vermiş. İmam efendi tek tek görüşeyim şunlarla demiş. Ali’yi içeri almış, Veli’ye sen bahçede bekle demiş.
Ali içeri girer girmez İmam Efendi söyle bakalım; KIBLE nerde diye bağırmış. Ali korkudan şaşırmış bir fırsatını bulup camdan atlamış Veli’yi kolundan tutmuş  ve kaçmışlar.
Veli sormuş abi ne oldu neden kaçıyoruz? Ali cevap vermiş; oğlum bu sefer iş büyük cami soyulmuş KIBLE diye bir şey çalmışlar imam bile peşinde koşuyor.

NEYZEN  TEYFİK DEN  BİR KAÇ SATIR

ESİR İKEN MÜMKÜN MÜ İBADET
YATIP KALKIP ATATÜRK’E DUA ET
SENİN GİBİ DÜRZÜLERİN YÜZÜNDEN
DİNİNDEN SOĞUDU BU MİLLET
İŞGALDEKİ YILLARI UNUTMA
ATATÜRK’E DİL UZATMA SEBEBSİZ
SEN ANANDAN YİNE ÇIKARDIN AMA
BABAN KİMDİ BİLEMEZDİN ŞEREFSİZ

Saygılarımla…

 



Bu yazı 1865 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI