Bugun...


AYDIN COŞKUNTÜRK

facebook-paylas
Aklımda deli sorular
Tarih: 25-11-2023 23:31:00 Güncelleme: 25-11-2023 23:31:00


Bize insan ismini koymuş birileri sonra diğerlerine hayvanlar demişler, şunlarda bitki olsun demişler... Bizi hayvanlardan ayıranda düşünebilme yeteneğimizmiş...


Vay vay vay düşünüyoruz da ne düşünüyoruz, dünyada milyonlarca yıldan beri gelmiş geçmiş en tehlikeli yaratık insan değil mi? Sadist olan karşısındakine acı çektiren, diğer canlıları hatta kendi yakınlarını, anasını, babasını, kardeşlerini öldüren insan değil mi?
Kendini erkek zannedip karısını, sevgilim dediği kızı gözünü kırpmadan katleden manyaklar insan değil mi? onların adı da insan!


Osmanlı her zaman gurur duyduğumuz, yüzyıllar boyu üç kıtada at koşturmuş, çağ açıp çağ kapatan atalarımız onlar ne yapmış, ne düşünmüş;  ulan şimdi babam hakka yürürse taht bana kalır ama bu üç kardeşim beni uyurken öbür tarafa yollarsa o zaman taht nah bana kalır, en iyisi ben bu akşam bu üçünü de  yolculayım öbür tarafa, hem rahmetli babamda sıkılmasın oralarda…
Sonra ne yapmışlar Osmanlı padişahları bizim Türk milletine yeni bir imaj kazandırmak için ne kadar Rus, Rum, Ukraynalı, Tatar kadın varsa ilginç bir ırk yetiştirmek için gecesini gündüzüne katıp çalışmışlar. 3. Ahmet  19 kadın alarak rekorları alt üst etmiş. Sarayda kadınlara dokunmasın diye Harem Ağası zavallı adamı hadım etmişler. Adam balık yemeyen kedi gibi olmuş. İşte Osmanlı’da insanlık ilişkileri böyleymiş.

Gözümüz her zaman komşunun, akrabanın, kardeşin malında parasındadır.  Bir laf vardır; komşunun domatesini vermek kolaydır. Başka bir laf vardır; o herif var ya menfaati için anasını bacısını satar.

İnternetten videolara bakıyorum, aslan koca öküzü parçalıyor. Öküz bağırıyor aslanda bir parçayı koparıp mideye indiriyor. Öküz ölmeden önce bir bacağını aslanın nasıl yediğini görüyor. Sonuç: On milyon izlenme olmuş, ne kadar zevk almışız, bravo bize. Ne vicdanlı bir yaratık şu insanoğlu.

Adam profesör internette insanoğluna bulaşıcı hastalıkları anlatıyor; su, sabun, hijyen kuralları diyor kendini yırtıyor. Sonuç: Üçyüzseksendokuz izlenme. Yüksek ateşli bir bayan biraz ordan biraz burdan açmış. Sonuç: Üçbuçuk milyon izlenme. Bu rakamlar bizim gerçek dünyamızı ortaya koymaya yetiyor. Bencillik, sadistlik ve sapıklıkta oldukça yol almışız.

PLAĞIN ÖBÜR YÜZÜ

Allah’a inanmayana Ateist denir. Allah’a inanıp dine inanmayana deist denir. Şimdi soruyorum: Allah’a, Kuran’a, dinine ve peygamberine inandığını söyleyip, her türlü şerefsizliği yapanlara ne denir? Ne denir biliyorum!

Duaları Arapça okuyorsun, namazı Arapça kıldırıyorsun, Kuran’ı Arapça okuyup, çıkışta yardım isterken Türkçe istiyorsun: Eeee Hocam yardım parası niye Türkçe? Hoca Cevap veriyor: Cemaatten Arapça yardım parası istesem anlamazlar ki! HOCAM NİYE İKİ SAATTİR ANLAMADIKLARI ARAPÇA İLE İBADET EDİYOR BU CEMAAT!

İlahiyatçı ve yazar olarak kendini tanıtan İhsan Şenocak diye bir kişi diyor ki:
Türkçe Kuran okumayın imanınız sarsılır. Şimdi bu kişinin ne demek istediğini Öz Türkçe açıklıyorum. Meali şöyle: Sizler Kuran’ı Türkçe. Okursanız, biz yüzme havuzlu villaları ve kapısında Jipleri alamayız kasada Euro ve Dolarları, altınları bulamayız. Okumayın biz size masallar anlatmaya devam edelim. Bizim çocuklar Amerika’da, İngiltere’de okurken sizin çocuklar Kuran Kursunda daha sonra İmam Hatip’te okusun. 

SONUÇ

Efendim acil 20000 doktor ihtiyacımız var. Tamam anlaşıldı derhal 20000 Hoca gönderin, tedavi edemezlerse son yolculuğa güzel uğurlansın hastalar.
Efendim çok acil  5000 lise öğretmeni ihtiyacımız var. Tamam telaş yok gönderin 5000 Hoca şimdilik din eğitimi versinler sonra hallederiz.
Efendim 500 pilot ihtiyacımız var. Gönderin 500 Hoca. Yok ulan göndermeyin. Çabuk pilot bulun. Bu Hocalar uçakları bizim üstümüze düşürür!

GAVUR    JAPONYA

Dünyanın en iyi ekonomisine sahip huzur ve istikrar seviyesi en yüksek ülkelerden biri.
Dünyanın en yüksek eğitim seviyesine sahip, cahil insan neredeyse hiç yok.
Japonya’da din dersi eğitimi yok. Onun yerine Ahlak Bilgisi Eğitimi dersi var. Teknolojide dünya lideri. 7,3 büyüklüğünde  depremde 4 kişi ölmüş. DÖRT kişi! Vay gavura bak be!

BENİ MEZECİ ZANNETTİİ

Agop karısı ile mutlu mesut yaşarken, oturdukları ev de yavaş yavaş problemler başlamış. Bir gün karısı Agop’u arar ve kombi arıza yaptı der. Agop sen beni kombici zannettii diye karısını azarlar. Ertesi gün banyoda su tesisatı arıza yapar, karısı yine arar: Agop tesisat arıza yaptı. Agop yine sinirlidir: Sen beni tesisatçı zannetiii der ve telefonu kapatır. Akşam eve gelir bir bakar ne görsün; kombi yapılmış, su tesisatı yenilenmiş. Hemen sorar; ne oldu kimi çağırdın bu işler için. Karısı; Kirkor geldi yaptı sağolsun demiş...
Agop sinirlenmiş o sahtekar, üç kağıtçı herifle nasıl anlaştın.
Karısı: Para almadı içkim var yanında biraz meze ya da sen dedi. Agop: Hemen meze yapsaydın Kirkor’a!
Karısı cevap vermiş: Sen beni mezeci zannettii!

Saygılarımla...

 



Bu yazı 1535 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI