Bugun...


AYDIN COŞKUNTÜRK

facebook-paylas
Kara Yazı
Tarih: 03-09-2023 15:47:00 Güncelleme: 03-09-2023 15:47:00


Bu yazımdaki firmalar, kişiler yalan söylüyor, iftira atıyor diye düşünebilir; T.C. mahkemelerine gidebilir. Belki benim içinde bir fırsat olur, bana söz verildiğinde yazamadıklarımı orada söylerim.

Bu  ülkeyi nasıl  satarım, nasıl ihanet ederim, bu ülkeyi nasıl zor duruma sokarım? diyen Fetocular, terör örgütleri uzantıları olan hainlerin aramızda yaşaması, köklerinin kazınmamış olması gaziler ve şehit aileleri açısından çok üzücüdür.

AKBELEN

Para, nefes veren Akbelen’den önemli diyenler; nefesinizi tutun bakalım ya da kafanıza poşet geçirin Dolarları sayabilecek misiniz? LİMAK VE İÇTAŞ size söylüyorum. Siz üç kuruş için insanların nefesini kesiyorsunuz! Atatürk’ün tek bir ağaç zarar görmesin diye köşkü yerinden kaydırması size bir şey anlatıyor mu? Yaş kesen vatanı keser, yaş kesen insanları keser, doğayı keser, tarihini  keser. Gelecek nesillere bırakında bir nefes kalsın. Bu mesele  bir AKBELEN meselesi değildir. TUNCELİLİ’nin EDİRNE Lİ’nin KARSLI’nın KIRKLARELİLİ’nin meselesidir. LAZIN, ROMANIN KÜRDÜN, EFELERİN meselesidir.
Bu ülkede her insan, her yere karışır. Her yer herkesi ilgilendirir.

Bu santraller, bu madenler  binlerce insanı gırtlak kanseri yapmadı mı, yüzlerce madencinin mezarı olmadı mı?
Bir ülkede tesisler insanları öldürmek doğayı katletmek için yapılmaz!

İŞTE BU FİRMALAR

RÖNESANS, DEMİRÖREN, LİMAK  İÇTAŞ, KOLİN, KALYON, CENGİZ, ŞENBAY...
Bu firmalarda ne ararsan var! Bu ülkenin insanına küfür edip, adamım diye gezenler. Vergi borcunu ödemeyen, sonra bir anda borcu yok olanlar. Devlete olan borçlarını TL. olarak ödemeyen, devletten alacağını faizle ve DOLAR kuru üzerinden alanlar. Bu zihniyeti taşıyanlar olduğu sürece; bu ülke, bu firmaların verdiği zararlardan kurtulmadığı sürece, işçi, memur, emekli ve esnafın iki yakası bir araya gelmez!

MESELE ENFLASYON VEYA ET, SÜT FİYATLARI, EV KİRASI DEĞİLDİR.                          MESELE İÇİMİZDEKİ DOYMAK BİLMEYEN ÇAKALLARDIR!

350 milyonluk AMERİKA; 450 milletvekili ile Dolara dünyada zirve yaptırsın, biz 80 milyonluk ülkemizde 600 milletvekili ile Türk Lirasını dibe vurduralım. Birde vekille olup bitse; eyvallah. Birde bunların etrafında danışmanlar, sekreterler, şoförler, beş yerden maaş alanlar, Haram yerken besmele çekenler...  Allah bu Türk  Milletine acısın!

HAZIR MISINIZ?

Belediye başkanlığı seçimleri yaklaşıyor. PALAVRA dinlemeye hazır mısınız? NİNNİ dinlemeye hazır mısınız?HAYAL GÖRMEYE hazır mısınız?

İçimizde dünden hazır olan o kadar çok insan var ki seçim günü oy verip dışarı çıkana kadar gözü partisinden başka bir şey görmez.

Camilerde hocalar bile vaazlarında siyasi tavsiyelerde bulunur. Kıymetli hocalarımız ne olur arada bir yolsuzluk, haram, hırsızlık, israf, taciz, tecavüz, kadın hakları konularında vaaz verseniz.

NE OLACAK?

Bir falcı gibi olacakları söylüyorum. Dağın birinde petrol bulunacak hem de petrolun kralı. Aniden temel atmaya başlayacaklar sonra nereye atmıştık o temelleri diye arayıp bulamayacaklar. Birkaç yerde doğalgaz bulunacak partiler birbirlerini Fetocu ve PKK’lı ilan edecek. Birileri belediye çalışanlarına büyük maaşlar ilan edecek, bu arada çıkarmayı unuttukları afları çıkaracağını söyleyecekler. Uzaya gidiyoruz. Aya gidiyoruz.  Bize oy ver, cennette yerin garanti diye cennet tapu tahsis belgesi verecekler. Ailece oy ver, ilk ölenin günahlarını silelim diyecekler. Bize oy verin  ilk bayramda 3 maaş yetmedi dersen, 5 maaş vereceğiz. Ben Aleviyim, aleviler bize oy verin diyecek. EY SİYASİLER DİN OLMASAYDI  SİZ NE YAPARDINIZ! Siz de bilgi, beceri olmadığı için ancak DİNİ, OSMANLIYI,  ATATÜRK’ü İşinize geldiği gibi kullanıp oy kaparsınız.
NE DİN, NE ATATÜRK  seçim veya oy malzemesi değildir. Siz kendinizi ne zannediyorsunuz da DİNİMİZİ VE ATATÜRK’ü her sıkıştığınızda her seçimde oy uğruna malzeme olarak kullanıyorsunuz! Sizler nasıl insanlarsınız bir koltuk için insanlıktan çıkıyorsunuz!                                   

ŞÜKÜR ET TEVEKKÜL ET

Her fırsatta bize birileri şükret, tevekkül diye akıl verir. Hani derler ya para veren yok, akıl veren çok.
Şimdi mahallede Hasan abi elektrik faturasını ödeyememiş çok şükür. Fatma abla kira parasını denkleyememiş çok şükür. Ali okula başlayacak kayıt parasını babası bulamamış çok şükür. Mehmet abilere haciz gelmiş elhamdülillah, çok şükür.
İnsanların bin tane derdi varken; evine et ne zaman girdi, bir kilo tatlı ne zaman aldı hatırlamıyorken niye şükredecek bu insanlar!
Sokakta yürüyorsun; simit, çay yirmibeş lira. Yesem mi diye hesap yapıyorsun?Önünden geçtiğin restoran dolu, kişi başı bin lira yazıyor. Size bir soru: Çay, simit yerken Aristo gibi hesap yapan biri şükrederse bin lirayı öğle yemeğine ödeyen ne etmeli?

ASAN  AGA

Devam edelim. Bizim Trakyalılar; Şahin, Doğan arabaları sever. Gözü gibi bakar. Asan Aga geldi boğaz köprüsüne gişelere yaklaştı, cart diye çekti 8,50  lira Asan Aga’nın Şahin yüzbin lira. Müteahhit Mehmet Cengiz Efendi yirmi milyonluk arabası ile aynı köprü aynı yoldan geçti; ne ödedi bilin bakalım: 8,50 lira. Asan Aga köprü çıkışında durup önce şükredip, sonra şükür namazı kılmalı. Mehmet Cengiz Efendi yanından geçerken Asan Aga’nın anasına küfür etmedi diye!

DÜNYA LİDERİ

14 mayıs 1931 Mareşal Fevzi Çakmak, kızı Muazzez’i evlendirip, unutulmaz bir düğün töreni yapmak ister.Uzun bir hazırlık döneminden sonra düğün gecesi oldukça kalabalık bir davetli topluluğu törende hazır bulunmuştur.
Davetliler arasında Gazi Mustafa  Kemal Atatürk vardır. Ve aralarında şöyle bir konuşma geçer:
Gazi Mustafa Kemal, Fevzi Çakmak’a son yıllarda katıldığım en iyi törenlerden biri oldu.
Fevzi Çakmak yanıldınız efendim siz dünyanın en değerli törenine katıldınız.
BU AKŞAM DÜNYANIN ENBÜYÜK KOMUTANI BURADAYDI! Daha değerli ve büyük bir tören  olamaz…

Saygılarımla.

 



Bu yazı 2312 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI