Bugun...


AYDIN COŞKUNTÜRK

facebook-paylas
İMZANI ATAR MISIN?
Tarih: 06-01-2024 08:18:00 Güncelleme: 06-01-2024 08:18:00


1- Seçim dönemlerinde Belediye Başkanı ve Milletvekili aday adaylarının devlet hastanesinden tam teşekküllü heyet raporu ile seçime girebilir şartı aranması gerekir. Daha sonra bu rapor 2 yılda güncellenmelidir.
Kullandığımız araçlar büyüklüğüne göre beş  ile kırk kişi arasında taşıma kapasitesine sahip bu araçları kullananlara canımızı emanet ediyoruz ve  aracı her yıl muayeneye götürüyoruz
Seksen milyonluk ülkemizi teslim ettiğimiz vekiller, belediye başkanları yani siyasilerin muayeneye gitmeleri  zorunlu olmalıdır.

 

2- Belediye başkan aday adayı ve Milletvekili aday adaylarına ayrıca genel kültür ve IQ testi uygulanmalıdır.
Meclis çatısı altında ve belediyelerde yaşanan trajikomik olaylardan sonra zorunlu olduğu kaçınılmazdır.



3- Seçim dönemlerinde Belediye başkanı ve Milletvekili adayları aday oldukları şehirde doğmuş olmalı ya da o şehirde en az beş yıl ikamet etmiş olmalıdır. Belediye başkanı veya vekil seçilmiş olmak için seçilmemeli kültürünü yapısını örf ve adetlerini bilmediği navigasyonla bulacağı bir yerden muhtar dahi seçilmemelidir.

 

 4- Vatana ihanet suçu kapsamı genişletilmelidir. Devleti dolandıranlar, vergi kaçıranlar, cumhuriyet ve demokrasiyi tartışmaya açanlar, bayrağa, Kur’an’a, toprağa, T.C.’ye, İstiklal Marşı’na, Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edenler VATANa ihanet suçundan yargılanmalıdır.

 

5- Siyasi Parti liderleri basına ya da halka hitaben yaptığı konuşmalarda  İslam dinini, Osmanlıyı, Mustafa Kemal Atatürk’ü siyasi çıkarlarına alet etmesi yasaklanmalıdır. Dinimiz ve Atatürk hiç bir partinin tekelinde değildir. Partiler tüzüklerine güvenerek sahaya çıkmalıdır.

 

6- Türkiye’de devlet kurumlarının araç kiralaması 1 Ocak’tan itibaren yasaklanmalıdır. Belediyelerin ya da bakanlıkların herhangi bir araç kiralama şartnamesini inceleyin, biz ne kadar cahil yöneticilere sahibiz ki bir kaç yıllık kira bedeli ile kiralanan aracın fiyatı aynı. Tesadüf değil tüm kamu birimlerinde  ülke dolandırılıyor.



7-  Vakıf ve Hazine’ye ait mülklerin satışı derhal durdurulmalı yeşil alanlar ve orman arazileri rant aracı olmaktan kurtarılmalıdır. Santraller kurmak. Altın aramak Meclis kararı ve çoğunluğa bağlı olmalıdır. Denizler için tek başına Deniz Bakanlığı kurulmalıdır.

 

8- Devlet vatandaşından alacaklarını tahsil ederken ödeme planını vatandaşa bırakmalıdır. Ülkemizde dört mevsim yaşandığına göre kışın çok kazanan yaz gelince işsiz kalabilir. Yazın kazanan kışın zor günler yaşayabilir. Borçlu borcun ödeme planını kendi yapmalıdır. Devlet vadeyi söyler vatandaş planlamasını yapar. Bu sistemde kimsenin bir kuruş borcu kalmaz. (Kapsamlı projesi var.)
Ayrıca ülkemizde onbin civarında vergi müfettişi varken, bu sayı yedibinbeşyüze düşmüştür. Vergi toplama problemi olan ülkemizde acil olarak otuzbin vergi müfettişi görev yapmalıdır. İhbar tazminatı yasa olarak netleşmeli uygulaması daha basit olmalıdır.



9– Ocak 2024 itibari ile ülke genelinde devam edenler hariç yapılacak tüm ihaleler iptal edilmelidir. Bizim ülkemizde yapılan ihalelerin tümü kamu tarafından yapılabilir. İhale yolu ile yapılan tüm alımlarda; devletin yüzde elli, bazen yüzde üçyüze kadar zarara uğratıldığı,
ihale alan kişi ve kuruluşlar bozuk çürük ürünleri kullandığı, eksik veya hile yolu ile devletin kurumlarını dolandırdıklarını hepimizin bilgisi dahilindedir. İhaleyi alan ya çalıyor ya parayı alıp kaçıyor, ya da milleti 30 yıl borçlandırıyor.
Devletin yapamayacağı hizmet ve tedarik işlerini yetersiz ve kötü niyetli
firmalara verilmesi halinde torunlarımızın bile borçlandığı alenen ortadadır. Bu durumda ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik zorluğu fırsata çevirip bu durumdan menfaat  sağlayan kişiler yine ihale müteahhitleridir. Bu ülkenin ihaleden yediği darbelerden ekonomisi çok büyük zarar görmüştür. Bu sebepten dolayı hırsızlar çaldıklarını geri verecek, alacakları da ödenmesin.  İhale yerine TEDARİK BAKANLIĞI kurulmalıdır.

 

10- Tek bir göçmenin dahi ülkemize girişine izin verilmemelidir. Ülkemizdeki göçmenler en kısa zamanda ayrıcalık yapılmadan ülkelerine geri gönderilmeli ve yapılan tüm destek ve yardımlar kesilmelidir. Yabancılar için Türkiye’de mülk edinmek kolay olmamalı Türk vatandaşlığı çok özel kriterleri yerine getirmeye bağlı olmalıdır.          

 



Bu yazı 1412 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI