Bugun...



SİNEM DEDETAŞ BASINLA BULUŞTU

31 Mart 2024 Yerel seçim çalışmaları devam ediyor. CHP Üsküdar Belediye başkan adayı Sinem Dedetaş basınla buluştu.

facebook-paylas
Tarih: 13-02-2024 23:26

SİNEM DEDETAŞ BASINLA BULUŞTU

Çengelköy Emirgan Sütiş'te basınla kahvaltılı toplantıda  buluşan CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş basından gelen soruları yanıtladı. Üsküdar'ın tarihi zenginliğinin tartışılmaz olduğunu ve hakettiği değerin verileceğini söyledi. Projelerinin 2 Şubat' tan sonra açıklayacağını söyleyen Dedetaş, "İstanbul da ilk ikametim Üsküdar, öğrencilik yıllarımın en güzel yılları Üsküdar'da geçti". dedi. Oldukca samimi geçen toplantıda, Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş'ın Üsküdar'ın sorun ve çözümler konularında hakimiyeti gözlerden kaçmadı.

 


CHP Üsküdar İlçe Başkanı İbrahim Çağlar Atalar ve 3 ilçe yöneticisi ve basın sorumlularının eşlik ettiği toplantıya basının yoğun  ilgisi gözlendi.

 

 

 

Sinem Serhan Dedetaş kimdir?

 

Matesis Marine & Eng. kurucu ortağı olan Sinem Dedetaş, gemi inşa sektörünün başarılı kadın girişimcilerinden biri olarak dikkat çekiyor.

1981 yılında Eskişehir’de doğan Dedetaş, ilk, orta ve lise eğitimini Eskişehir’de tamamladı. 2004 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Gemi İnşaatı ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

 

Yüksek lisans eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Bölümü’nde devam eden Dedetaş, lisan eğitiminin ardından sonlu elemanlar hesaplamaları üzerine uzman mühendis, çelik yapılar dizayn mühendisi ve İtalyan Loydu’nda plan onay mühendisi olarak çalıştı.

Dedetaş, 2012 yılında denizcilik, danışmanlık, gözetim ve mühendislik hizmetleri veren Matesis’in kurucu ortaklığını yaptı.

Çalışma hayatına firmasında devam eden Dedetaş 2014-2016 yılları arasında Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

Matesis Denizcilik ve Mühendislik firmasında genel müdürlük görevinde bulundu.

Son 5 yıldır Şehir Hatları Genel Müdürlüğü görevinde bulundu.

Mesleği dışında dil bilimi, mitoloji ve sosyoloji alanları ile ilgilenmektedir.

 



Kaynak: Haber Merkezi

Editör: Turhan Bal

Bu haber 239 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YUKARI YUKARI