Bugun...



CHP’DEN TÜİK’E SUÇ DUYURUSU: HALKIN CEBİNDEN ÇALIYORLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, açıkladığı enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığı gerekçesi ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) hakkında suç duyurusunda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 22-07-2024 11:20

CHP’DEN TÜİK’E SUÇ DUYURUSU: HALKIN CEBİNDEN ÇALIYORLAR

Açık­la­dı­ğı ve­ri­ler­le tep­ki­le­rin oda­ğın­da olan TÜİK hak­kın­da CHP suç du­yu­ru­sun­da bu­lun­du. CHP Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve An­ka­ra Mil­let­ve­ki­li Gamze Taş­cı­er, par­ti­si­nin hukuk ko­mis­yo­nu üye­le­ri ile be­ra­ber An­ka­ra Ad­li­ye­si önün­de açık­la­ma yaptı. Taş­cı­er, TÜİK’in aylık açık­la­dı­ğı enf­las­yon ve­ri­le­ri­nin ger­çe­ği yan­sıt­ma­dı­ğı­nı, ça­lı­şan­lar­la emek­li­le­rin ücret ar­tış­la­rın­da hak­sız­lık ya­pıl­dı­ğı­nı ifade etti.

“Tır­nak­çı­lık ya­pa­rak hal­kın ce­bin­den ça­lı­yor”
Taş­cı­er, “TÜİK’in fi­ya­tıy­la ger­çek fiyat fark­lı. TÜİK mil­yon­lar­ca ça­lı­şa­nın refah dü­ze­yi­ni be­lir­le­yecek enf­las­yon se­pe­ti­ni oluş­tu­rur­ken hangi mad­de­le­ri, ürün ve hiz­met­le­ri temel al­dı­ğı­nı, se­pet­te­ki hangi mad­de­nin nasıl bir fiyat de­ği­şik­li­ği­ne uğ­ra­dı­ğı­nı 2022’den beri açık­la­mı­yor. Oysa ve­ri­le­rin ay­rın­tı­lı açık­lan­ma­sı kamu dü­ze­ni açı­sın­dan vaz­ge­çil­mez­ken, TÜİK yıl­lar­dır veri ka­rar­ta­rak deyim ye­rin­dey­se ‘tır­nak­çı­lık’ ya­pa­rak, hal­kın ce­bin­den pa­ra­sı­nı biner biner ça­lı­yor. Bu aleni bi­çim­de ya­pı­lan bir hır­sız­lık­tır. Bakın tem­muz ba­şın­da en düşük emek­li maaşı 10 bin, en düşük memur emek­li­si maaşı 14 bin 741 ve en düşük memur maaşı 32 bin 881 li­ray­dı. Eğer TÜİK madde se­pe­ti ve or­ta­la­ma madde fi­yat­la­rı­nı ya­yım­dan kal­dır­ma­say­dı bugün tüm ürün­le­rin aylık fi­yat­la­rı ve fiyat ar­tış­la­rı­nı takip ede­bi­lecek ve tüm maaş ar­tış­la­rı­nı et­ki­le­yen enf­las­yo­nu doğru öl­çe­bi­le­cek­tik. Do­la­yı­sıy­la 6 aylık ger­çek enf­las­yo­nun yüzde 24,73 değil de en az yüzde 41,6 ol­du­ğu­nu gö­re­cek­tik” dedi.

Sav­cı­lı­ğa ve­ril­di
Taş­cı­er ve be­ra­be­rin­de­ki­ler, açık­la­ma­nın ar­dın­dan suç du­yu­ru­su di­lek­çe­si­ni An­ka­ra Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı’na tes­lim etti.




Kaynak: paraanaliz.com

Bu haber 501 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
GAZETEMİZ

nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI