Bugun...


EMİNE KALAFAT

facebook-paylas
MANSUR YAVAŞ, EKREM İMAMOĞLU İYİ Kİ VAR
Tarih: 27-04-2023 18:33:00 Güncelleme: 27-04-2023 18:38:00


Siyasi partilerin milletvekili adaylarını belirleme süreçleri geride kaldı. Belirleme süreci öncesi demokrasiyi işletmek adına “ Temayül Yoklaması “ yapıldı. Özellikle İYİ Parti’ nin bazı şehirlerde sandık kurdurması ve çıkan sonuçlar hem bazı aday adaylarını hem üyeleri değişik bir kanalizeye itti. Çıkan sonuçlardan sonrası ve bu sonuçların milletvekili adaylıklarına yansıması aynı sorgulamaya neden oldu.

 

Bu milletvekili adaylık tercihleri sadece İYİ Parti’ de değil diğer AKP, CHP’ de de taban nezdinde ciddi sorgulanıyor. Son on beş günde Türkiye’ nin seçim atmosferinde siyasi parti liderlerinden ziyade İstanbul Büyük Şehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’ nun yaptığı çalışmalar ve mitingler seçim gündemine damga vuruyor.

 

Ekrem İmamoğlu yoğun kalabalıklara hitap eden açık hava toplantıları gerçekleştirdi. Bu devam edecek gibi. İmamoğlu’ nun seçmenle yani vatandaşla iletişimi çok iyi dokunabiliyor ve şu ana kadar Cumhur İttifakını en yıpratıcı propaganda çalışmasını yapıyor diyebilirim. Ayrıca Ekrem İmamoğlu, 12 aylık maaşını depremzedelere bağışlamış ve seçim süreci ve sonrasında da, kamudan herhangi bir maaş kullanımında bulunmayacakmış...

 

“ Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş vatandaşla temas eden çalışmalarına yeni başladı. İlk etkilendiğimiz ve takdir gören sözü seçim çalışmalarına başlayacağı için Ankara Belediyesi’ nden maaş almayacağını ilan etti. “

 

Bu birçok özellikle 3-5 yerden maaş alan siyasetçiler için örnek alınması hatta yüzlerinin kızarması gereken bir demeçti. Ayrıca Mansur Yavaş yine Ankara Belediye’ sinin yaptığı bir seçim çalışmasında kürsüden vatandaşa şu şekilde seslendi, “Net bir şekilde söylüyoruz. Kandil’i de başlarına yıkarız. Kandil’e de karşıyız, PKK’ya da karşıyız. Eğer bölücülükten bahsedilmek isteniyorsa HÜDA PAR'ın programını okuyun, onlarla birlikte seçime nasıl gidiyorlar, içlerine nasıl sindiriyorlar?” dedi.

 

Yazılarımı sürekli takip edenler bilir son yerel seçim sonrası yani AKP’ nin özellikle İstanbul ve Ankara’yı kaybetmesi sonrası “ Yerelden Çıkan İki Lider “ başlıklı bir makale yayınlamıştım. Bugün o yerelin iki lideri bir ay sonraki seçimlerin kazanılmasında önemli etki yapacak. Zaten son 15 gün bize onu gösteriyor. İki belediye başkanı masadaki 4 liderden daha etkili.

 

İyi ki etkili çünkü, İYİ Parti ve CHP’ nin milletvekili tercihleri bu partilerin tabanlarında hüsranla karşılandı. Seçim çalışmalarına odaklanma konusunda özellikle tabanda bu iki parti sorun yaşayacak gibi duruyor. Milletvekili listelerini düzeltme için zaman var tasarruf yapılabilinir.

 

Muhabbetle…

 

eminekalafat9@gmail.com

 



Bu yazı 1161 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
GAZETEMİZ

nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI