Bugun...


EMİNE KALAFAT

facebook-paylas
O MASADA HDP ÜZERİNDEN İYİ PARTİ'Yİ VURMAK
Tarih: 10-03-2022 01:01:00 Güncelleme: 10-03-2022 01:01:00


Tarih: 10 Mayıs 2020 

 

İYİ Parti Lideri Meral Akşener' in yapmış olduğu bir çağrı vardı, bakın iki sene önce ne demişti Akşener; "Bir masa etrafında toplanmamız lazım, ortak aklı işletmemiz lazım. Bu masanın adına da 'Memleket Masası' diyelim. Gıda erişimi ve güvenliği olacak bundan sonra, tarım üretimi önemli olacak. Dünya küçülecek gibi görünüyor. Böyle bir ortamda yurt dışına karşı da birlikteliğin önemli olacağını düşünüyorum" dedi.

 

İki senede neler oldu Türkiye' de, vatandaş, esnaf çiftçi, emekli toptan herkes ne durumda? İyi olan ne var. Düzgün yaşadığımız bir gün var mı? Bu günden önümüzde ki haftaya umutlu bakabiliyormuyuz.

 

Bu ülkede gençler “duygu yoğunluğunu “ yaşamayı kaybetti.
Bu ülkede gençler “ umudunu”  kaybetti.

 

Bu ülkede gençler, “ Demokrasi, adalet, gelir dengesizliğinde ki eşitsizlik, liyakat, işsizlik, özgür düşünce, şiddet “ gibi nedenlerden dolayı ülkeyi terk ediyor. Türkiye, “ pozitif itici gücünü “ kaybediyor, vatandaşı yoksullaşıyor. 

 

Niçin: “ Kuruluş ilkemize uymayan cumhuriyet sistemine zıt uygulama olan ayrıca nüfusun alışkın olmadığı şartlarda yaşamaya zorlayan içinde Türk Tipi Başkanlık Sistemi “ geçip Türklükle alakası olmayan bu sistemin olduğundan dolayı. 


Öyle ki; içinde ne Türk töresi var ne Türk örfü var, ne inanç sistemi var. 

 

Böyle dandik bir durum. 

 

İşte, 6 parti Genel Başkanları birbirinden farklı siyasi düşünceleri ve çalışmaları işleyişleri olsa da;  
“ Uzlaşarak ve birlik içinde bu krizi aşmak, derin sorunlarımızı demokratik siyasetin alanını genişleterek, çoğulculuk temelinde çözebilmek, bu inanç ve kararlılıkla, yasama, yürütme ve yargı organlarının güçlendirilmesinin yanında, demokratik hukuk devletini güçlendirmek amacıyla Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni üzerinde yoğun bir çalışma gerçekleştirerek kutuplaşmayı değil, istişare ve uzlaşmayı esas alarak” bir araya geldi. 

 

Bu, bir masa etrafında yapılan gerçek bir zirvedir. Bu masa etrafında toplananların kaybedeni olmayacak kazananı Türkiye olacaktır. 

 

Bu masanın iki büyük bileşen partisi CHP ve İYİ Parti' nin oyları % 40' lar civarındadır. Cumhur İttifakı' nın kamuoyunun büyük bir bölümünü elinde tuttuğu bir sistemde masada HDP neden yok veya masaya HDP' yi yakıştırmak tam bir “ Sistem Dalkavukluğudur “ HDP üzerinden İYİ Partiyi vurmak tıpkı birkaç sene önce MHP' de ki kongreyi kazanan ülkücülere uygulanan hukuksuzluğun akabinde bu yaşadığımız garip sisteme geçerken sesini çıkarmayıp alkış tutanların izaha muhtaç özürlü halleridir. 


Birincisi HDP o masada olmaz ! 

 

İki, CHP ve İYİ Parti' nin kuruluş felsefesine biat eden, kendine temel felsefe almış Cumhuriyet kuruluş ilkelerine sadık, kurucu değeri ve önderi olan Mustafa Kemal Atatürk , ve onun devrimlerine bağlı parti tabanlarına zıt düşüncede olan HDP istese de istemese de o masada olmaz. 

 

O masada HDP üzerinden İYİ Parti' yi vurmak tıpkı Millet İttifakı' n dan İYİ Parti' yi koparmak için ortaya sürülen özürlü çıkışlardan başka bir şey değildir. 

 

Boş, beleş gündem saklamaktan başka bir şey değildir. 

 

Ağzının tavanında boşluk bulanın atıp tuttuğu bir Türkiye olmayacaktır artık. Altı lider kararlıdır Türkiye' yi bu sarmaldan çıkarmak için. Hiçbir liderin o masayı bozacağını sanmıyorum. 

 

O masa, vatandaşın umududur. 

O masa vatandaşın gösterdiği sabırdır. 

O masayı bozan Türk siyasi hayatında kaybolacağını bilen tecrübeli liderlerin yer aldığı bir masadır. 

Muhabbetle… 

 



Bu yazı 2039 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
GAZETEMİZ

nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI