Bugun...


EMİNE KALAFAT

facebook-paylas
ALIŞKIN OLMADIKLARI BİR TARZ MANSUR YAVAŞ
Tarih: 10-12-2020 17:45:00 Güncelleme: 10-12-2020 17:56:00


Son yerel seçimlerde Millet İttifakı’nın adayı Mansur Yavaş % 51 civarı oy alarak yirmi beş yıl sonra Ankara’ da yerel yönetim şeklini değiştiren isim oldu. Hukukçu ve ülkücü kökenli olan Mansur Yavaş seçildiği günden beri kendisinden beklenenin hatta beklemeyenlerin bile üstünde bir çalışma sergilemektedir. Türkiye’ nin şu anda yerel lideri konumundadır. Seçildiği günden itibaren bu zamana kadar aldığı oy oranlarının çok üzerinde teveccüh görerek % 60 bandına yaklaşmıştır.

 

Yerel yönetimlerde bu başarı nasıl oluştu.

 

Bilindiği üzere 2009 ve 2014 yıllarında da büyükşehir adayı olan Sn. Yavaş bir ittifak çalışması ile olması gereken yere geldi. Bu yıllarda aday olurken siyaset hayatımızda çok yeni olan İYİ Parti yoktu. Geçen dönem kendisinin aday olmasında en fazla desteği İYİ Parti lideri Meral AKŞENER’ den aldı. Geçmişte Beypazarı belediye başkanı olarak başarılı bir yönetim gerçekleştiren Yavaş Ankara Büyük Şehir belediye başkanlığında da gereken belediyecilik örneğini ve mesuliyetini yaptığı çalışmalarla sürdürmekte.

 

Ankara halkına “ Kırsal Kalkınma “ hamlesini başlattı. Boş olan tarım arazilerini öncelikle eğitimini vererek Lavanta dikimini başlattı. Tıbbi ve aromatik ithalatı önlemek için çiftçiyi Lavanta ekimi ile destekledi. Ankara’ nın süslenmesinde kullanılacak olan Mor Menekşe üretimini destekledi teşvik verdi Altınpark serasında üretilmesini sağladı. Böylelikle yerli üreticinin kazanması sağlanacak.

 

İsrafla mücadele ve tasarruf dönemini başlatan Mansur Yavaş, lüks araçların ihale yöntemi ile satılmasını hayata geçirdi. Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına ücretsiz internet verilmeye başlandı. Atıl durumda bulunan arazilere patates ekimini destekleyen belediye de patates hasadı başladı. Buradan dört bin ton mahsul elde edilmesi bekleniyor. Elde edilen mahsul sosyal yardım alan ailelere ücretsiz dağıtılacak. 10 Kasım’ da Atatürk Orman Çiftliği arazisinde tarım yeniden başladı.

 

Hayvanlara, çocuklara, kadınlara kısaca ihtiyaç olan her ne varsa Ankara Büyükşehir Belediyesinin destekleri devam ediyor. Tüm ihtiyaçlarda öncelik kendi üretimini yapmak ve istihdamı sağlamak. Sosyal belediyecilik bakımından oldukça başarılı bir yönetim anlayışını görmekteyiz.

 

Değerli okurlarım, Mansur Yavaş’ ın yolsuzluklarla ilgili ne kadar hassas ve özenli davrandığını anlatmak istiyorum. Son yaptığı basın açıklamasında şunlara yer verdi.

 

Alışmışlar, hiç kurdele kesmediniz diyorlar. Asfalt yapılınca bir de pankart açarlardı, köprünün yanına yazarlardı hayırlı olsun diye. Biz görevimizi yapıyoruz. Biz tek bir afiş astık o da hizmetin maliyeti. Sadece hesap veriyoruz, şov yapmıyoruz. Şarkıcıları getirip devasa para vermiyoruz.

 

Gözleri şunu arıyor. ANKAPARK arıyorlar, 750 milyon dolarlık bizde bu yok, Ankara Kent Kapılarını arıyorlar, batık projeleri arıyorlar, Gökkuşağı projesi, Samanyolu projesi bunların hepsi çöplük. Bizden bunları bekliyorlar. Ankara halkının öncelikleri dışında hiçbir yatırım düşünmüyoruz. Onlar gibi düşünseydik 6 katrilyona ANKAPARK yapabilirdik. Tek derdimiz bir tane Ankaralı’nın yatağa aç girmemesi, Ankara halkının sağlıklı yaşaması.

 

Dediler ki “heykel belediyeciliği yapıyorsunuz” görün bakın şimdi kimmiş o belediyeciliği yapan. Eskiden olsa bu heykeller Çin malı olurdu, bunlara anormal paralar verilirdi. Biz bunları sıfır maliyetle yaptık. 20 yıldır belediyede çalışan sanatkar bir arkadaşımız yaptı bunları.

 

2010-2019 yılları arasında ağaçlara harcanan para 418 milyon dolar, güncel tutarla 3 milyar 242 milyon TL. Bu paraları Hanslara, Johnlara yolluyorlar.

 

Ankapark'ı açalım para boşa gitmesin diye hükümetle görüşeceğiz demiştik. 111 milyon lira zarar var Ankapark'ta ne teminat alınmış, ne sigorta yapılmış. Bugün yarın savcılığa vereceğiz ve rakamları açıklayacağız. Ankapark sadece Ankara'ya değil, Türkiye'ye atılmış en büyük kazıktır.

 

Sosyal belediyecilikte tarih yazıyoruz. Şimdi korona olan herkesin kahvaltısı ve akşam yemeği evine gidiyor. 30 bin çocuğa aylık 10 gb internet yükleniyor okusun diye. Köylerde olan çocukların hepsine ücretsiz internet bağlanıyor. Biz aslında şunu yaptık, insanların birbirini görmeden iyilik yapmasını sağladık. Kaç kişinin su parası ödendi.

 

Anlamadıkları şu;

'Bir insan karşılığını almadan neden yardım etsin' diyorlar.

Değerli okurlarım, Mansur Yavaş bu açıklamaları yapmadan önce AKP ve MHP meclis üyeleri ortamı terk ettiler.

 

Bende diyorum ki; 

Alışkın olmadıkları bir tarz Mansur Yavaş…

 

Muhabbetle…



Bu yazı 2374 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI