Bugun...


ÇETİN SAVAŞ

facebook-paylas
PANDEMİ SÜRECİNDE ÇOCUKLAR VE GENÇLER
Tarih: 10-12-2020 17:34:00 Güncelleme: 10-12-2020 17:34:00


Bi­lin­di­ği üzere tüm dün­ya­da ol­du­ğu gibi ül­ke­miz­de de ya­şa­nan bu COVİD 19 virüs sal­gı­nı­nın çocuk ve genç­ler üze­rin­de ki olum­suz­luk­lar­dan bah­set­mek is­ti­yo­rum.

 

Dü­zen­siz uyku, den­ge­siz bes­len­me­nin be­ra­be­rin­de gelen Obe­zi­te ve sin­di­rim sis­te­mi bo­zuk­lu­ğu, ha­re­ket­siz­lik, sos­yal medya ba­ğım­lı­lı­ğı, kas ve is­ke­let sis­te­mi bo­zuk­lu­ğu, asos­yal­lik ve psi­ko­lo­jik ra­hat­sız­lık­lar v.s. Ge­le­ce­ği­mi­zi ema­net ede­ce­ği­miz çocuk ve genç­le­ri­miz için bu olum­suz­luk­la­rın çok ol­du­ğu sü­reç­te biz­ler ne yap­tık. Hiç­bir şey ya­pa­ma­dık.

 

So­ka­ğa çıkma ya­sak­la­rı hem ço­cuk­la­rı­mı­zı, hem de biz­le­ri olum­suz et­ki­le­di­ği bir ger­çek as­lın­da, ebe­veyn ola­rak ne ya­pa­ca­ğı­mı­zı biz­ler­de bi­le­me­dik. Adeta uzun bir süre şok ya­şa­dık. Peki bun­dan sonra ne ya­pa­bi­li­riz.

 

Dev­let, Mil­let ve ebe­veyn ola­rak taşın al­tı­na eli­mi­zi ko­ya­rak çocuk ve genç­le­ri­mi­zi bu olum­suz durum içe­ri­sin­den çı­ka­ra­bil­mek, on­la­rı ye­ni­den eski nor­mal du­ru­ma ge­ti­re­bil­mek için neler ya­pa­bi­li­riz. Benim şahsi fik­rim say­dı­ğı­mız olum­suz­luk­la­rı or­ta­dan kal­dı­ra­cak ko­mis­yon oluş­tur­mak, bu ko­mis­yon­da Milli Eği­tim Ba­kan­lı­ğı, Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı, Aile ve Sos­yal Po­li­ti­ka­lar Ba­kan­lı­ğı, Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü, Va­li­lik, Kay­ma­kam­lık, Be­le­di­ye­ler, Spor Ku­lüp­le­ri Baş­kan­la­rı ve Spor Ant­re­nör­le­ri ile bir­lik­te ku­ru­la­cak ko­mis­yo­nun pro­je­ler üre­te­rek bir an önce çocuk ve genç­le­ri­mi­zi tek­rar­dan nor­mal ha­ya­ta dön­dür­me­miz ge­re­ki­yor.

 

He­pi­mi­zin asli gö­re­vi olan çocuk ve genç­le­ri­mi­ze sahip çık­mak di­le­ğiy­le…



Bu yazı 618 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
GAZETEMİZ

nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI