Bugun...


ÇAĞLA AÇIKGÖZ

facebook-paylas
Umut, insanı ayakta tutan en güçlü duygudur
Tarih: 28-03-2023 19:24:00 Güncelleme: 28-03-2023 19:24:00


Peki size umut pazarlayanlar? Söylenecek çok şey var ama susuyoruz değil mi? 

 

Çocukların karakteri anne rahmine düştüğünde oluşmaya başlar, 6 yaşına geldiğinde büyük oranda tamamlanırmış. Şimdi dönüp çocukluğuna, o zamanda yaşadıklarına veya yaşatanlarına kızacağımız çok insan var. Bazılarına bağırıp çağırmak istiyoruz hayatın içinde, anlamaya çalışmıyoruz. 

 

Bazıları da kendi yıkımlarını başka hayatlarda görmekten zevk alıp onları bir vaade bağlamayı seviyor. Zor durumda bir insanı beklenti içine sokmak, oyalamak, umut vermek. Dünyada yapılmış ya da yapılabilecek en kötü şey. İnsanlar başkalarının zayıf anlarından beslenmemeli. Asıl zayıflık ve yalnızlık belirtisi budur çünkü. Yalnızlığı savunanlar, yalnız kalmaktan en çok korkanlar oluyor genelde. Dünyaya geldiğiniz an bile yalnız değilsiniz unutmayın. Tabii bu işin şakası, doğduğunuz andan itibaren size vurup ağlatıyorlar. Bazıları can vermek için yapıyor bunu, bazıları can almak. Unutmayın; hayatta her şeyin bizler için olduğunu, umut dağıtan, kendini süper kahraman ilan etmiş insanların hava gazı olduğunu, elinden gelebileceği halde yardım etmeyip hayırsever diye gezinen insanların başı boş dolandığını. Sizin yolunuzdaki dikenleri kınarken bir zamanlar o dikenlerden biri olduğunu unutan insanlar… ne kötüsünüz siz.

 

Bizler bu dünya için çok kıymetliyiz. Bizler birbirimiz için çok kıymetliyiz. Bir süre başımızda durup algılarımızla oynamış olabilirler ama yalnız kaldığımızda doğru yolu bulacağımızdan bu kez eminim. Her şey değişecek, zaman aleyhimize çok işledi her zaman. Olsun. Biz birlikte, biz el ele düzelteceğiz.

 

Kendime not; her şeyi dolu dolu yaşa, sevdin mi ? Çok sev. Üzüntülerin seni güçlendirsin, kendinden başka kimseye güvenme. Dostların mı? Bazıları gelip geçici, yaşayınca anlarsın. Aklın her şeyin üstesinden gelecektir. 

 

Çok sevdiğin şairin son dizesini hiç unutma;

 

Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:

Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe,   bütün evrene karışırcasına

Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş               bir armağandır

Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana

 

Ataol Behramoğlu

 

caglacikgozzz@hotmail.com

 



Bu yazı 1109 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI