Bugun...


ÇAĞLA AÇIKGÖZ

facebook-paylas
KEŞKE
Tarih: 01-03-2023 04:19:00 Güncelleme: 01-03-2023 04:21:00


Herkese Merhaba,

Keşke bu yaşadıklarımız kötü bir rüya olsaydı. Keşke …

Nerede doğarsanız doğun, nerede yaşarsan yaşayın.. Hangi dinden, milletten olduğunuzun da bir önemi yok. İnsan insandır. Can candır. Bu felakette yanımızda olan tüm vicdanlı İNSANlara teşekkür ederiz. Yüreğine acı düşen herkese Allah’tan sabır, kaybettiğimiz her can için baş sağlığı diliyorum.

Belki hiçbirimiz için konuşmak, yemek yemek, uyanmak, ısınmak bu kadar zor olmamıştı. Herkes empati yapmayı gözünün yaşını akıta akıta daha iyi öğrendi. Buradan belki asıl ders çıkartması gerekenler değil, yüreği yanan analar, babalar, kardeşler ders çıkarttı. Sevdiklerimize nasıl sımsıkı sarılmamız gerektiğini öğrendik birçoğumuz. Bugün yaşadığımızı yarına pazarlığa oturtmamamız gerektiğini öğrendik. Tamamlanmamış cümleler bırakmamamız gerektiğini belki en ağır bedeli ödeyerek öğrendik. KİMLERE GÜVENMEMEMİZ GEREKTİĞİNİ, KİMLERİN SAHTEKAR olduğunu öğrendik. Işıklar sönünce arkamızdan çevrilen işlerin neler olduğunu  acı bedeller ödeyerek de olsa umuyorum ki öğrendik.

 Birçoğumuz televizyon karşısında dualarla, büyük bir çoğunluğumuz ise deprem bölgelerinde milletimizin yanındaydık. Bu sonradan öğrenmişlik olmasaydı keşke. Bizler başımıza bir felaket gelmeden önlemini alamayacak kadar güçsüz, cahil ve donanımsız mıydık ? Bu kadar canı toprağa, kefensiz gömmek miydi kaderimiz? Kalbimizdeki bu yangın …

Söylenecek şeyleri yutkunmak bu kadar mı zor gelecekti bize?

Gerçeklerle aramızda gerçekten de incecik duvarlar var. Hiçbir millet daha fazla yürek sancısı çekmeyi hak etmiyor.

 Bir  baba elindeki bisküviyi gözü yaşlı bir şekilde evladı enkaz altında diye açta olsa yiyemedi. Bu milletin cehaleti, vicdansızlığı, tedbirsizliği bir insana enkazdan olamayacak bir düğünün yırtık davetiyesini çıkarttırdı.  Bu vicdansızlar yüzünden anaların yüreği yandı. Evlatlar anasız babasız kaldı. Bir köpek tir tir titreyerek sahibinin yatağında onun kokusuyla kurtarılmayı bekledi. Bir baba ölmüş kızının elini bırakamadı. Ceset kokularını soludu belki birçok insan. Birçok insanın soluğunda, sevdiklerinin cansız bedeninin kokusu kalacak. Bunca insanın evinin duvarlarına baktığında gördüğü hatıraları yerle bir oldu. Yarım kalmış çok hikaye bıraktınız hatırımızda.

 Evsiz, ailesiz kalan çocuklarımıza bir parça mutluluk vermek için dört elle çalışan herkesten Allah binlerce kez razı olsun. BUNCA CAN KAYBINA SEBEP OLANLARIN  bu dünyada cezasını çekmesini umuyorum. Kaybettiğimiz tüm canlar için baş sağlığı, yaralılarımız için acil şifalar diliyorum. Dilerim hepimizin sabrı kuvvetli, psikolojisi normal, umudu çok olsun.

 



Bu yazı 1198 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
GAZETEMİZ

nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI