Bugun...


ÇAĞLA AÇIKGÖZ

facebook-paylas
DEĞİŞİM GELİŞİME IŞIK TUTARSA GÜZELDİR
Tarih: 27-04-2023 18:04:00 Güncelleme: 27-04-2023 18:04:00


Günümüzde insanlar eline geçen en ufak fırsatta güçsüzü ezmeye meylediyor. Biraz arkasından ittiklerimiz güç zehirlenmesi yaşayıp bizlere ateş püskürüyor.  Bozuk üslubunuz bütün hayatımızı ele geçirmedi mi yeterince?


Sadece bir kereye mahsus olan, başlangıç tarihi ve süresi belli olan hadiselere toplumsal olay denir. Toplumsal olayın tanımı bu. Bizim olaylarımız neden hiç bitmiyor? Gün yüzü görmeden ölecek mi insanlarımız?

Başımıza ne gelirse gelsin boyun eğmeye alışmış bir toplumda yaşamaktansa, olaylardan ders çıkartmamız gerekiyor. İnsan başına gelmeden anlamıyor tabii. Çok şükür başımıza da geldi. Her yıl bir öncekini aratmaya başladı artık.


Günümüz dünyasında insanlar; çevre sorunları, doğal afetler, iklim değişiklikleri, açlık ve yoksulluk, aşırı nüfus artışı, doğal kaynakların bilinçsizce kullanımı, kadın sorunları, eğitim ve sağlık sorunları, sanayi kaynaklı sorunlar, etnik çatışma, bilişim sorunları, terör, sosyal eşitsizlik gibi ciddi sorunlarla uğraşıyoruz.

 

Sokaklarda ufacık çocuklar bile ekonomi ve siyaset konuşur oldu. Gönlünce, güvenle sokaklarda koşturup oynaması gereken çocuklar…
 
Güzel olanın değerini bilmeyi unuttuk biz. Sadece insan olarak bizlerin değil, yaşayan tüm canlıların değerli olduğunu unutmamalıyız.

Biz gençler birçok şeyin öncüsü olabiliriz. Arkamızdan gelen nesillere yemyeşil bir doğa, fiziksel veya psikolojik şiddetten uzak bir yaşam sunabiliriz. Eğitime önem verilen, insana ve fikirlerine saygı duyulan bir ülke olabiliriz.

Sevdiklerimizin değerini hayattayken bilmeliyiz. Kaybedecek çok şeyimiz var.

“Sizler, hepiniz geleceğin bir gülü ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz…”  demiş Ata’mız.

Bu ışığı biz yakacağız Ata’m. Gözünü arkada bırakmayacağız.

Herkese güzel bayramlar diliyorum ve yine yazımı Ata’mızın sözüyle bitirmek istiyorum.

Biz biliriz ki vatanı korumak, çocukları korumakla başlar.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.

 

caglacikgozzz@hotmail.com

 



Bu yazı 1024 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI