Bugun...


AYDIN COŞKUNTÜRK

facebook-paylas
PATRON DALYA DEDİ
Tarih: 04-03-2022 16:48:00 Güncelleme: 04-03-2022 16:48:00


Yıl­lar önce bir yaz günü bazı ajans iş­le­rim için bir ar­ka­da­şa bi­ri­ni öner­me­si­ni rica ettim. Abi biri var ama sen an­la­şa­bi­lir misin? Bi­le­mem dedi.
Ne var an­la­şı­rız kar­de­şim dedim.

Bir kaç gün sonra şan­ti­ye­ye iri yarı saç­lı-sa­kal­lı biri geldi.
Bana göre tipi of­sayt. Fakat kim­dir, neyin ne­si­dir, merak edi­yo­rum. Ben TUR­HAN BAL dedi. Biraz tuhaf biri Turan de­nil­me­si­ne uyuz olu­yo­rum der gibi TUR­HAN diye vur­gu­lu­yor­du. Tah­si­lin­den bah­set­ti, ajans iş­le­ri­ni, ga­ze­te­ci ol­du­ğu­nu an­la­tı­yor­du. Bende içim­den at at ka­le­de ben varım di­yor­dum. Ada­mın ko­nuş­ma­sın­dan et­ki­len­me­dim desem yalan olur. O ko­nuş­tuk­ça da­ha­da il­gi­mi çekti adam res­men yü­rü­yen kü­tüp­ha­ney­di.

Tam ben bu adam­la iş ya­pa­rım der­ken las­tik pat­la­dı, hemde dört las­tik bir­den adam sos­ya­liz­mi filan an­la­tı­yor. Benim ko­nuş­ma­sı­na izin ver­mem bile bana ya­kış­maz­dı.

Beni ta­nı­yan­lar bu adamı ya­nım­da görse Ko­mü­nist ile iş­bir­li­ği­ne baş­la­mış bizim kırk yıl­lık Ül­kü­cü Aydın Ağa­bey tüh tüh der­ler. Ben ka­ra­kol­luk ol­ma­dan tamam kar­de­şim ben sizi daha sonra ara­rım ede­bi­ya­tı yapıp at­la­ta­yım diye dü­şün­düm.
Hemen TUR­HAN BAL'ı tav­si­ye eden adamı ara­dım. Ulan bula bula bana Ko­mü­nist mat­ba­acı mı bul­dun dedim? Abi sen o adamı bir ta­nı­san dedi. Ben şey­tan­la iş­bir­li­ği ya­pa­rım bu adam­la yap­mam dedim. Ara­dan bir iki hafta geçti ka­fa­ma uygun ça­lı­şa­bi­le­ce­ğim bi­ri­ni bu­la­ma­dım. Bir de­ne­sem ne olur diye dü­şün­düm, ama bir ta­raf­tan Sek­sen İhti­la­li'nde ceza yat­mış olay­la­ra ka­rış­mış bir Ül­kü­cü­nün pa­ra­sı Solcu bir adama gi­de­cek­ti.

Tur­han Bal ile ikin­ci gö­rüş­me­de daha da et­ki­len­dim adam bu iş­le­ri iyi bi­li­yor­du. Bu arada bende ren­gi­mi belli ettim. neyse uzat­ma­ya­yım. Bir­kaç işimi ba­şa­rı­lı bir şe­kil­de yaptı, tes­lim etti. Yi­ği­di öldür, hak­kı­nı yeme der­ler tam o nok­ta­da­yım mec­bu­ren te­şek­kür ettim.

Zaman zaman gö­rü­şü­yor­duk bir gün benim ga­ze­tem­de yazar mısın? Senin ko­nuş­ma tar­zın çok iyi. Yaz­ma­ya da me­rak­lı­sın dedi. Yuh be kar­de­şim. Adam bana solcu ga­ze­te­sin­de, köşe ya­zı­sı tek­lif etti. Daha neler. Yok artık dedim ama bir son­ra­ki sayı için köşe ya­zı­mı ya­zar­ken bul­dum ken­di­mi.

Ara­dan uzun yıl­lar geçti TUR­HAN BAL benim kar­de­şim­dir. Atmış ya­şı­na gel­dim sır­tı­mı dö­ne­bi­le­ce­ğim üç ki­şi­den bi­ri­dir. Mil­li­yet­çi­yim di­yen­den daha mil­li­yet­çi. Halk­çı­yım di­yen­den daha halk­çı. Din­da­rım di­yen­den daha inanç­lı. En de­ğer­li­si TUR­HAN BAL ADAM­DIR ADAM!

O koca göv­de­nin için­de yıl­lar­ca pırıl pırıl kal­mış bir kalp ta­şı­yan iyi bir dost, bir ar­ka­daş, hak edene iyi bir kar­deş­tir.

Nice 100 sa­yı­la­ra kar­de­şim!

Say­gı­la­rım­la...



Bu yazı 2279 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI