Bugun...


AYDIN COŞKUNTÜRK

facebook-paylas
Oyunu aptala değil abdala ver
Tarih: 09-05-2023 15:35:00 Güncelleme: 09-05-2023 15:35:00


ÜLKEMİZDE İLKOKUL MEZUNU İSEN ÜZÜLME SENDEN NE OLUR BİL BAKALIM?
Cevap veriyorum: MİLLETVEKİLİ olabilirsiniz. Dur daha bitmedi. BELEDİYE BAŞKANI  da olabilirsin. Ayrıca o şehri iyi tanıman,  o şehrin  örf adetlerini bilmende gerekmiyor.  Doğuda bir köyde doğmuşsun, batıda büyük bir şehrin  Vekili ya da Belediye Başkanı olabilirsin. Sen bana şunu  söyle: okuman, yazman var mı? İlk mektep diploman var mı? Kadın değilsen askerlik yaptın mı?  Bu iki soruyu anlayıp, evet dedin mi? Haydi hayırlısı, büyük adam olacaksın belli zaten!


Bizim kapı komşumuz Yedi Bela Süheyla Abla’nın oğlu Hasan vardı. Mahallede kedi, köpek bile Hasan’ı görse yolunu değiştirirdi. Hasan ilkokuldan sonra  okumadı. Hasan Yanbasan  bizim muhtarın yanından ayrılmaz, yalakalığı elden bırakmazdı.  Muhtar  her dönemin her partinin yağcısı idi. Mahallenin abileri ulan Hasan sen adam olmayacak mısın, okuluna gitsene derlerdi. Hasan Yanbasan pis pis sırıtıp, okumayla adam mı olunur der dururdu. Hasan Yanbasan büyüdü. Önce ilçe daha sonra şehir Belediye Başkanı oldu hem de yıllarca. Annesi Yedi Bela Süheyla her zaman şöyle derdi: Bu çocuk okumadı, demek ki büyük adam olacak. Hasan Yanbasan şu an cezaevinde.


Üniversite mezunu; temizlik işçisi olamaz, depocu olamaz, çoban olamaz, garson olamaz, iş bile bulamaz ve kız bile vermezler. Ama ilkokulu ite kaka bitiren; Vekil olur.
T.C  Meclisine 600 adet pırıl pırıl konularında uzman yüksek okul mezunu, bu ülkenin evladı olan vekiller gönderelim.


MİLLETVEKİLİ  ÜLKENİN KADERİNİ ETKİLER Mİ?
Vekil seçilen kişi; kanun koymak, kanun değiştirmek ve kaldırmak, bakanlıkları ve bakanları denetlemek, bütçe kanunlarını görüşmek, para basılmasına karar vermek,
savaş ilanına karar vermek… Bunları okuduktan sonra:
CAHİL ADAYLARA OY VERMEYİN, ÜLKEMİZE İHANET ETMEYİN!

TC vatandaşı ol, askerliğini yap, bi zahmet ilkokul oku, vekil olabilirsin. Bu mudur bu kadar basit midir? Bu ülkenin kaderi bu vasıflardaki kişilere mi kalacak? İki lafı bir araya getiremeyen, önünde duran yazıyı okuyamayan, oturduğu apartmanı yönetemeyen adam; ülke yönetiminde olamaz!
Çok dikkatli olmalıyız. Karpuz değil ülkeyi yönetecek insanları seçeceğiz.
Bu ülkedeki yüzbinlerce Profesör, Bilim İnsanı, Mimar, Mühendis, Öğretmenin; vasıfsız kişiler tarafından yönetilmesi utanç vericidir. Üniversite mezunu okulda hademe olup, tuvalet temizlemek için önce;  sınava, mülakata girecek ve birde parti üyeliği sahibi olacak. Milletin kaderini emanet edeceği vekil dediğimiz kişi; vaadler verecek, atıp tutacak, okuma yazma biliyom ya diye meclise girip, dokunulmaz olup, ülkemin kaderini tayin edecek. Enflasyon, işsizlik, döviz artışı, eğitimde eşitsizlik, hayvancılıkta ve tarımda başarısızlık kaçınılmaz son!

BAŞ BU OLURSA TARAK BU OLUR.
PARTİLER HER ADAYIN ÖZ GEÇMİŞİNİ AÇIKLASIN. VEKİLİNİZİ ARAŞTIRMADAN OY VERMEYİN. OYUNUZU TAHSİLİ OLMAYAN KÜLTÜRSÜZ ADAYLARA VERMEYİN. VEKİLLER GENEL KÜLTÜR VE VATANDAŞLIK SINAVINA GİRSİN. VEKİLLER AKIL RUH SAĞLIĞI. RAPORU SİNİR HASTALIĞI SAĞLAM RAPORU ALMADAN MECLİSE GİRMESİN. PARTİLER İKTİDARA GELİNCE HALKIN PARASI İLE ÇALIŞIR. HİÇBİR SİYASET ADAMI VE PARTİ.  CEBİNDEN BİR KURUŞ HARCAMA YAPMAZ. MAAŞLARI BİLE HALKIN CEBİNDEN ÇIKAR. OY PARTİ LOGOSUNA GÖRE DEĞİL ADAMIN ADINA SOYADINA VERİLMELİDİR!

 

İktidar savaşlarının bugün olduğu gibi geçmişte daha da şiddetli olduğu bir dönemde abisinin hakkın rahmetine kavuşup, tahta oturmayı dört gözle bekleyen biraderi; dere kenarında kara kara düşünürken o meşhur sihirli lambadan birini bulur. Kapağı açtığı gibi içinden, koca bir Cin çıkar. Masal bu ya biraderin üç hakkı olduğunu, ancak abisi ile olan durumu bildiğini söyler Cin.  O yüzden benden ne dilersen, abine on katını vereceğim, ben adil bir Cinim der.

Kötü kalpli birader; genç ve yakışıklı olmak istiyorum der. Dileği yerine gelir, ancak abi daha genç ve yakışıklı olur. Hemde on kat.
İkinci dilek olarak çok güzel bir genç kız istiyorum der. Cin unutma ki abine seninkinden on kat güzel, dünya güzeli bir kız vereceğim der. Son isteğini sorar Cin hain biradere. Kötü kalpli birader pis pis sırıtarak; benim akşam yemeğime öldürmeyecek kadar hafif bir zehir istiyorum der!

 

Saygılar…

 

 

 

 

 

 



Bu yazı 2082 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI