Bugun...


AYDIN COŞKUNTÜRK

facebook-paylas
KADER DEĞİL CİNAYET
Tarih: 01-03-2023 04:24:00 Güncelleme: 01-03-2023 04:24:00


Ülkemiz böyle bir felaketi  bir daha yaşamasın. Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.

Olan her zaman olduğu gibi vatandaşlarımıza, yani bizim insanımıza oldu. Adam yıllarca para biriktirir ve bir gün eşini yanına alır, emlakçıya gider; baktıkları evler kilosu iki liralık alçıyla sıvanmış, metresi beş liralık  led ile renk renk ışıklandırılmış, dış cephesi strafor ile kaplanmış, afili bir boya sürülmüş, yani tuzak hazır. Binada korozyon almış  başını gitmiş. Ne çatı kalmış ne de kolon, kiriş. Hani derler ya bunlar anasını boyar kız diye satar!

DOĞRUSU NE?

Hiç olmaz ise bundan sonra şöyle yapalım. Hani canımız tatlıdır. Doktora gider, muayene oluruz ölmemek için önlem alırız. Arabamızı zamanı geldiğinde muayene yaptırırız kışa hazırlarız, tatile çıkmadan bakım yaptırırız.

Biz evimizi yani can damarımızı sevdiklerimizle yaşadığımız yeri alırken emlakçı yerine niye bir mimara, mühendise danışıp almayız, niye belirli aralıklarla kontrol ettirmeyiz? Bu işleri ihmal etmeyin arkadaşlar! Bundan sonra aile doktoru gibi ailenizin mimar ya da mühendis danışmanı olsun.

Size bir soru, İstanbul’un ulaşım bağlantıları kesilse kaç gün dayanabiliriz? Yani bu koca şehirde üretim diye bir şey yok. Su bile şehir dışından geliyor. Ve nüfus yirmi milyon. Yunanistan ve Bulgaristan’ı toplayın:  İstanbul bu iki ülkeye fark atar. Depremi anlayalım, çocuklara anlatalım, bilinçli bir toplum olalım.

Müteahhit kimdir, nedir? İnşaat sektöründe paranız varsa adınız müteahhit olabilir. Yüzlerce, binlerce daire, dükkan yapabilirsiniz. Dahası; emrinizde bir çok mimar, mühendis çalıştırıp, emirler yağdırıp, ezikliğinizin intikamını alırsınız çünkü paranız var. Yıllarca okuyan mimarlar, mühendisler emirlerinizi bekler.

Bir örnekte siyasetten verelim: Milletvekili olmak için ne lazım? T.C. vatandaşı isen eh bir de okuma yazma biliyorsan oleyyy! Aha seçildin mi tamam bu iş. Koca bir şehri yönetirsin he valla, he billa. Vekil olmuşsun seçildiğin şehir belediye başkanı, vali, kaymakam bile sana selama durur. Bir şey soracağım vekil olup, insanları yöneten birine daha önce koyun, kuzu otlattın mı, kaç keçi yönettin, akşam olduğunda tavukları kümese sokabildin mi? Köy muhtarından bir referans yazısı getir diyen oldu mu, bir de getirebilen olmuş mu? Anladınız siz!

Ayaklar baş olduğu zaman kavramlar değişiyor. TÜRK MİLLETİNİ VATANSEVER, AKILLI DÜRÜST, YÖNETİCİLERE TESLİM EDELİM!

Birde kafama takılan deprem için yardım eden kurum ve kuruluşlara önce Allah razı olsun diyorum. İnşallah ben yanılırım diyorum. Lafım milyon ve milyar yardım edenlere TV’de her çıkan yetkili biz zaten milyonlar gönderdik, bilmem kaç milyon daha veriyoruz diyor, önceden milyonlar gönderdik diyor, tesadüfe bakın depremin ilk gününden sonra binlerce tır yardım gitmiş herkes kuzu gibi dinliyor. Bu tırlarda ne vardı?  İnsanlar aç susuzken  bu tırlar nereye gitti? Uzun lafın kısası bu firmalar verdik, veriyoruz deyip; Kızılay, AFAD gibi kuruluşlardan milyarlarca lira makbuzları alıp, vergiden düşüp, evirip çevirip, bu yardımları misliyle bize… Depremi  kullanıp menfaat elde etmeye kalkanlar, depremi siyaset veya üç beş oy için alet edenler adidir, şerefsizdir, vatan hainidir!

O SİSTEM BİRTEK ANANDA

Adam çala çırpa zengin müteahhit  olmuş. Güç bela bir erkek evlat sahibi de olunca değme keyfine. Gel zaman git zaman çocuk büyümüş. Bırakın baltayı ekmek bıçağına bile sap olamamış. Her girdiği işi batıran çocuk, hırsız babayı bıktırmış. Aylar sonra baba çözümü bulmuş oğlunu yanına alıp yeni fabrikaya götürmüş.

Bak oğlum koca öküzü aha buraya koyuyon, bak öbür tarafta salam, sosis çıkıyo! Satıp parayı kasaya koyuyon, anladın mı? Oğlum demiş. Oğlu düşünmüş düşünmüş. Baba  bu salamı, makinaya koysak, ordan öküz çıkar mı demiş? Baba şokta! Oğlum o sistem dünyada bir tek ananda var. Bende yeni anladım!

Saygılarımla…

 



Bu yazı 2095 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
GAZETEMİZ

nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI