Bugun...


AYDIN COŞKUNTÜRK

facebook-paylas
YE SURİ YE
Tarih: 10-03-2022 00:44:00 Güncelleme: 10-03-2022 00:52:00


Gö­zü­müz aydın iki­yüz­bin suri YE li senin benim gibi Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti va­tan­da­şı oldu. Merak edi­yo­rum, kendi ül­ke­sin­de­ki sa­vaş­tan kaçan dört­mil­yon Su­ri­ye­li ül­ke­mi­ze sı­ğın­dı. Bun­lar ne yer, ne içer. Mi­sa­fir seven bir ül­ke­yiz. Yet­ki­li bi­ri­ne sor­sak bize bu in­san­la­rın ge­çi­mi­ni Av­ru­pa Bir­li­ği sağ­lı­yor der.. Bun­lar bizim ül­ke­mi­ze bela ola­cak der­ken, ol­du­lar!

 

Bakın ar­ka­daş­lar dört­mil­yon di­yo­rum, İki­yüz­bin'i va­tan­daş oldu di­yo­rum.
Ben yirmi ya­şın­da idim; Siirt'te baş­la­yan vatan bor­cum, Irak'ta dağ­lar­da devam etti. Şehit ar­ka­daş­la­rı­mın sa­yı­sı­nı unut­tum. Dön­dü­ğüm­de iki yıl nor­mal ha­ya­ta dö­ne­me­dim, bu se­bep­ten do­la­yı:
BEN AYDIN COŞ­KUN­TÜRK TÜRKİYE CUM­HURİYETİ'NDE Su­ri­ye­li İLE AYNI HAK­LA­RA SAHİP YA­ŞA­MAK İSTEMİYORUM!

 

Dört­mil­yon Su­ri­ye­li'nin kişi başı günde Elli TL. ma­li­ye­ti ol­du­ğu­nu dü­şü­nün sonra ...

 

Bu vatan için ca­nı­nı ver­miş, ko­lu­nu ba­ca­ğı­nı feda etmiş as­ke­ri­mi­zi, po­li­si­mi­zi dü­şü­nün. Şehit aile­le­ri­nin yaşam şart­la­rı­nı dü­şü­nün. Ga­zi­le­rin hayat mü­ca­de­le­si­ni dü­şü­nün. SMA has­ta­sı ço­cuk­la­rı­mı­za te­da­vi pa­ra­sı bu­la­ma­yan aile­le­ri dü­şü­nün.


Lö­se­mi­li ev­lat­la­rı­mı­zı dü­şü­nün. Ame­li­yat pa­ra­sı bu­la­ma­yıp ço­cu­ğu­nu kay­be­den aile­le­ri dü­şü­nün. Maddi du­rum­dan do­la­yı yı­kı­lan yu­va­lar, akşam olun­ca ba­şı­nı so­ka­cak yer bu­la­ma­yan bin­ler­ce in­sa­nı­mı­zı dü­şü­nün !

 

Sonra şap­ka­nı­zı çı­ka­rın: Yıl­lar­dır ül­ke­mi­ze çö­rek­le­nen, de­fo­lup git­me­yen dört­mil­yon Su­ri­ye­li vatan ha­inin­den İki­yüz­bin'ini dev­şi­rip va­tan­daş yap­tık!
BEN AYDIN COŞ­KUN­TÜRK TÜRKİYE CUM­HURİYETİ'NDE Su­ri­ye­li İLE AYNI HAK­LA­RA SAHİP YA­ŞA­MAK İSTEMİYORUM!

 

Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti va­tan­da­şı olmak bu kadar kolay ol­ma­ma­lı. Kan ha­vu­zu­na yan­sı­mış ay yıl­dız­dan olu­şan bay­ra­ğı­mız, kanla su­lan­mış top­rak­la­rı­mı­za gelip, çök­mek, bende sizin gibi Türk va­tan­da­şı­yım demek bu kadar ucuz mu ola­cak?

 

Şimdi bana vay bö­lü­cü, vay ay­rım­cı, bre den­siz herif bile di­ye­bi­lir­si­niz. İnsan hak­la­rı öldü mü di­yen­ler ola­bi­lir. İnsan hak­la­rı koca dün­ya­da niye hep bizi bu­lu­yor. Yahu iki­yüz'den fazla ülke var­ken iki­yüz­bin Su­ri­ye­li­yi bize ite­le­di­niz.

 


TÜRK olmak, TÜRKİYE CUM­HURİYETİ va­tan­da­şı olmak, özel insan ol­ma­yı ge­rek­ti­rir. Her önüne gelen TÜRK ola­maz üç kı­ta­ya hük­me­dip, İsla­mi­ye­ti dün­ya­ya yayan TÜRK MİLLETİDİR.!

 

 

Hadis i Şe­rif­ler­de TÜRK­LER için ALLAH'IN AS­KER­LERİ diye bah­se­der. Şimdi merak edi­yo­rum. Benim hak­la­rı­ma sahip bir Su­ri­ye­li genç, kendi ül­ke­sin­de sa­vaş­tan kaç­mış. Benim ül­kem­de MEH­METÇİK üni­for­ma­sı gi­yecek ve benim ülkem için sa­va­şa­cak! O Su­ri­ye­li benim ül­ke­min as­lan­la­rı­nın; Meh­met­le­rin üni­for­ma­sı­nı gi­ye­mez! Biz ça­ka­la aslan de­mi­yen bir mil­le­tiz!

 

BEN AYDIN COŞ­KUN­TÜRK Su­ri­ye­li İLE AYNI HAK­LA­RA SAHİP YA­ŞA­MAK İSTEMİYORUM!



Bu yazı 2119 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
GAZETEMİZ

nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI